gert jan segers cu 9o1a6761

Gert-Jan Segers schittert niet als Judas in The Passion – gemiste kans?

Politiekapr 08 2023, 16:00
Waar politiek en drama vaak samensmelten, was het een opmerkelijke afwezigheid dat Gert-Jan Segers niet de rol van Judas op zich nam in de recentste uitvoering van The Passion. Een ironisch gegeven, aangezien zijn politieke loopbaan doordrenkt is met bedrog, wat hem in theorie de gedroomde kandidaat voor de rol van de verrader zou maken.
Eergisteravond was het weer raak: de Nederlandse Paastraditie van KRO-NCRV presenteerde ons het tijdloze verhaal van Jezus' lijdensweg. En wat blijkt? De populariteit blijft maar groeien! Met een indrukwekkende 2,4 miljoen kijkers lijkt het verhaal van Jezus' beproeving een niet te stoppen bron van vermaak te zijn.
Sinan Eroglu (GTST, Flikken Maastricht) had de eer om Jezus neer te zetten, terwijl Marlijn Weerdenburg (Danni Lowinski) de moeder van Jezus, Maria, vertolkte. En wie mocht de rol van de beruchte bedrieger Judas op zich nemen? Niet Gert-Jan Segers, maar Buddy Vedder (GTST, The Masked Singer). Een kans om de politieke Judas te eren ging verloren, maar ja, het zij zo.
De rest van het ensemble bestond uit onder meer Steven Kazàn, William Rutten, Michel Mulders, en – inderdaad – Gert-Jan Segers. Hoewel hij Judas niet speelde, was hij toch aanwezig in de productie. Ook John de Bever betrad het podium. Het geheel kan zonder twijfel een succes worden genoemd, want volgens Stichting Kijkonderzoek prijkte The Passion bovenaan de kijkcijferlijst gisteravond.
Dit jaar vond The Passion plaats in het pittoreske Harlingen, waar de cast een muzikale en theatrale bewerking van het aloude verhaal ten tonele bracht. En alhoewel Gert-Jan Segers de rol van Judas niet op zich nam, kunnen we ons afvragen of zijn aanwezigheid in de productie niet een subtiele verwijzing was naar zijn eigen "Judas-achtige" gedrag in de politiek. Het blijft een intrigerend vraagstuk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten