Hilarisch! Xi Jinping VERNEDERT Emmanuel Macron en Ursula von der Leyen

Benjamin Huizen

Benjamin Huizen

Hilarisch! Xi Jinping VERNEDERT Emmanuel Macron en Ursula von der Leyen

De Franse president, de immer charmante Emmanuel Macron, heeft net drie dagen doorgebracht in het land van de panda's, China. Tijdens een vrolijke bijeenkomst met zijn Chinese evenknie, Xi Jinping, en de immer lachende Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, kon men het niet nalaten te grinniken. Deze illustere wereldleiders hielden een gezellig onderonsje aan een kolossale tafel, vergelijkbaar met die keer toen Macron werd "ontvangen" door president Vladimir Poetin in Rusland, met een oceaan van afstand tussen hen in.

Het was de Russische "Gastheer van het Jaar" Poetin die in Moskou, net voordat hij Oekraïne binnenstormde, de Franse president trakteerde op een opvallend uitgestrekte tafel. Deze week mocht de Chinese president Xi Jinping de etiquette overnemen. Tijdens het bezoek van de vrolijke Macron en Von der Leyen, ontmoette hij hen aan een tafel die zo gigantisch was dat het bijna onmogelijk leek om een gesprek te voeren. De Franse president leek tevens hoogst ongemakkelijk te zitten op een bureaustoel met wieltjes, alsof hij op een speelgoedautootje zat.

Onze protagonisten voerden een luchtig gesprek over de oorlog in Oekraïne en de gezellige band tussen China en Rusland. Peking heeft de Russische invasie van hun buurland niet veroordeeld en blijft vrolijk handelen met Moskou, terwijl het Westen dat als een splinter in het oog ziet.

De notoire eenzame Poetin staat bekend om zijn voorliefde voor persoonlijke ruimte, wat resulteert in enorm lange tafels bij bezoekjes van andere wereldleiders uit Europa. Opvallend is daarbij dat toen Xi langskwam in Moskou, dat de heren toen heel dichtbij elkaar zaten. Gezellig, knus. Ze konden elkaar zelfs allemaal lieve woordjes toefluisteren.

Maar als Macron en Van der Leyen langskomen worden opeens enorme tafels van stal gehaald.

Tja.

Je gaat bijna denken dat ze die Westerse 'leiders' bewust vernederen, he? En dat die dat nog laten gebeuren ook - omdat ze, hoewel ze altijd een grote mond opzetten in eigen land, uiteindelijk zwakke, laffe, wanstaltige figuren zijn die angstig wegrennen als ze een ander zien met échte macht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties