47547796341 2eb9efa798 c

Macron verklaart 'het einde van overvloed': 'Het einde van een overvloed aan technologie, land, materiaal, en water'

Buitenlandaug 25 2022, 10:19
De Franse president Emmanuel Macron herhaalt (gek genoeg...) de boodschap die onze eigen Sigrid Kaag (D66) onlangs ook al afgaf. Die vertelde toen dat we "allemaal" een beetje "armer" worden de komende tijd. Macron zegt dat nu ook. Want, stelt de globalistische leider, "het tijdperk van overvloed is geëindigd." En dan heeft hij het niet over overvloedige nutteloze of luxe zaken, maar zelfs over "overvloed van water."
Ja, echt waar.
Bij de eerst bijeenkomst van zijn kabinet na de zomervakantie had Macron slecht nieuws voor zijn mede-Fransen. Frankrijk, zei hij, is bij "een omslagpunt" aangekomen. Het land gaat een moeilijke winter tegemoet en een moeilijk tijdperk. Dat wordt dan zogenaamd veroorzaakt door "klimaat" en "Ruslands oorlog tegen Oekraïne."
Dat is natuurlijk onzin. Als we moeilijke tijden ingaan dan komt dat niet door die twee zaken, maar door het beleid van mensen als hij. We hoeven onszelf niet te verarmen door sancties af te kondigen tegen Rusland, en we hoeven onze economie niet op te blazen vanwege achterlijke stikstofideeën.
Hoe dan ook, Macron waarschuwt dus dat de leuke tijden voorbij zijn. Vanaf nu wordt het alleen maar slechter.
"Wat we momenteel meemaken, is een soort groot kantelpunt of een grote omwenteling," ze Macron. "We beleven het einde van wat een tijdperk van overvloed leek. Het einde van de overvloed aan producten van technologieën die altijd beschikbaar leken... Het einde van de overvloed aan land en materialen, waaronder water,” stelde hij zelfs.
Let goed op, want dit is de kant die de bovenonsgestelden ons op duwen. Een einde aan overvloed, onder meer van water. Macron noemt dat voorbeeld bewust. Net zoals ze bij ons nu pushen dat we minder moeten douchen en eigenlijk gewoon moeten ophouden
Wat betreft die "technologieën," daarbij moet je denken aan bijvoorbeeld vliegen of autorijden voor de gewone man of vrouw. Want "stikstof." Dat wil hij beperken - en zelfs als mensen lak hebben aan die klimaatwaanzin, dan nog wordt het lastig voor ze in de dystopie van Macron, omdat de energieprijzen zo hoog worden dat een normaal mens alleen nog met de benenwagen kan reizen in de toekomst.

Recordwinsten

Interessant genoeg deed Macron deze waarschuwing kort nadat bekend werd dat de dividenden die door grote Franse bedrijven zijn uitgekeerd in het tweede kwartaal van 2022 een record van 44 miljard euro bereikten... als gevolg van wat in 2021 als 'uitzonderlijke winsten' werd omschreven. De financiële krant Les Echos stelt dat de uitbetaling van dividend door dit soort bedrijven maar liefst 33% hoger was dan in het voorgaande jaar, en dat zou allemaal komen door "de economische inhaalslag na de Covid-crisis."
Let wel, voor het MKB en de gewone burger is die "inhaalslag" er nooit geweest. Maar voor Big Business wél.
De reden? Het Grote Bedrijfsleven ligt al decennialang in bed met de Grote Overheid. De twee zijn nauwelijks nog van elkaar te onderscheiden, wat overigens fascinerend genoeg zo ongeveer de definitie is van 'fascisme.'
(Het artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Dit is allemaal niet toevallig, welnee. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat het MKB kapotgaat (google "Great Reset" en Agenda 2030 maar even). Dat is niet alleen het geval in Frankrijk waar WEF-boy Macron het voor het zeggen heeft, maar ook in ons land met WEF-girl Kaag.
We moeten ons dus opmaken voor heel zware tijden; tijden die we niet meegemaakt hebben in West-Europa sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog (raar dat die link met het fascisme daar weer is, zo gek).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten