shutterstock 797322823

Schokkend! 1 op 3 gezinnen komt in zware financiële problemen door enorme energiekosten

Politiekaug 11 2022, 12:15
Een op de drie Nederlandse gezinnen komt in een paar maanden tijd ernstig financieel in de problemen. De reden? De gas- en stroomprijzen zijn zo enorm gestegen dat hun hele budget daar aan opgaat. Energieleverancier Essent waarschuwt daar vandaag voor.
Op dit moment zijn er 1 miljoen huishoudens die al 10% van hun inkomen besteden aan gas en stroom. Oftewel, aan energie. Maar in een paar maanden tijd zijn dat er 2,5 miljoen. Dat is dus 250% meer.
Deze mensen krijgen, legt ook De Telegraaf uit, daardoor te maken met iets dat "energie-armoede" wordt genoemd. Wat dat betekent? Dat ze door de hoge energierekening letterlijk aan de bedelstaf gebracht worden. Ze kunnen hun huur niet meer betalen (of hypotheek als ze geluk hebben dat ze een huis konden kopen). Of, in het slechtste geval, hebben ze zelfs geen geld meer voor boodschappen.
Ze kunnen dus gewoon geen eten en drinken betalen.

Baudet: massa-armoede en depopulatie 

Het is een schande dat dit gebeurt, zeker omdat, zoals Thierry Baudet stelt op Twitter, deze energieprijzen kunstmatig opgedreven worden. Het is een truc gebruikt om ons van het fossiele brandstof af te helpen en ons te dwingen helemaal over te gaan op 'groen.' Als dit inhoudt dat hele horden mensen gewoon zonder energie en gas zitten, het zij zo. Dat maakt de boven-ons-gestelden niets uit.
"Weten Westerse overheden dat hun energie-oorlog faalt?" vraagt Baudet. "Indien ja, waarom gaan ze ermee door? Of is hun echte doel om Oekraïne, net als Covid, te gebruiken om hun groene ideologie aan ons op te leggen, waardoor ze massa-armoede en zelfs depopulatie veroorzaken. In andere woorden, om Europa te vernietigen?"
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Zolang de overheid doorgaat met dit waanzinnige beleid kun je het alleen maar eens zijn met Baudet. Want een positieve verklaring is er onderhand niet meer te vinden voor al dit waanzinbeleid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten