-Michel Mulder- Een uitstootbriefje aan mevrouw Barbara Baarsma

-Michel Mulder- Een uitstootbriefje aan mevrouw Barbara Baarsma

Geachte mevrouw nevenfunctie,

En daar kwam dan uiteindelijk de aap - of is dat weer discriminerend - uit de mouw, die die gekke wappies al een jaar of 2 voorspellen... Het persoonlijk CO2-budget, waar jij - zoals uit bijgevoegd filmpje blijkt buitengewoon blij van wordt.

HET CO2-budget is zo ongeveer vergelijkbaar - althans voor de armlastige kant van de maatschappij - met het bonnenboekje van vroeger tijden, waar het - in jullie verheven optiek - geteisem van de maatschappij hun droge korst brood mee kunnen verkrijgen, als zij zich uiteraard netjes maar één keer per week douchen.

Als er van dat armzalige budget dan nog een kruimel overblijft, dan zijn de verheven elite van deze maatschappij - zoals jijzelf - best bereid om deze kruimel voor een Jodenfooi - ja, ik gooi hem er echt in - over te nemen, zodat jullie toch jaarlijks met jullie cellulite-aars kunnen flaneren op een boulevard in Tahiti, Bora Bora of waar jullie engnekken dan ook heengaan nu Epsteins eilandje is gesloten.

Laten we eerst voor de gein dan even kijken naar de 'carbon footprint' van tante Alie, driehoog achter met een bijstandsuitkerinkje, en zeg een hotemetoot van de Rabobank met als hoofdfuncties Directievoorzitter Rabobank Amsterdam en Directeur Kennisontwikkeling bij diezelfde Rabobank, en welgeteld 35 (!!) nevenfuncties.

Tante Alie op driehoog achter die zal - dankzij de kabinetten Rutte - niet zo'n hele grote carbon footprint hebben, want eenmaal per week naar de Aldi gaan voor wat diepvriesvoedsel. De luxe van een pakje huismerkshag zal nou niet echt veel bijdrage aan die nepcrisis, in het leven geroepen om de agrarische sector de nek om te draaien.

Dan de carbon footprint van 'hare koninklijke hooghartigheid' zelf - jij dus - waarvan op het privévlak niet veel te vinden is, behalve het feit dat jij waarschijnlijk in Amsterdam woont, 2 zonen hebt en een man met - uiteraard - ook een verdomd fraaie baan.

Hoeveel armlastige luizen moet jij van hun overtollige CO2-budget afhelpen, om bijvoorbeeld enkel maar de carbon footprint van jouw gehele garderobe - waar een Thaise sweatshop haar dagelijkse omzet op behaalt - te kunnen bekostigen?

Net als Maxima is het ook voor jou not done om twee maal in hetzelfde mantelpak te verschijnen. Die 37 functies vereisen uiteraard wel de broodnodige afwisseling.

Het is altijd zéér makkelijk praten - met de hete aeeerdappel in het strotje - als je bovenaan de foodchain staat, en alleen al je nevenfuncties waarschijnlijk tientallen bijstandsgezinnen zouden kunnen onderhouden. Maar met al dat geld koop je overduidelijk nog steeds geen normen, waarden, empathie, medemenselijkheid en een geweten.

Ik ga je daarom een betere suggestie aan de hand doen Barbara, waardoor jij en die andere elitaire griezels gewoon hun verspillende levenwijze kunnen handhaven... Laat het plebs gewoon maar eenmaal douchen, je weet wel van die douches die oom Adolf ook had, dan is al dat hypocriete gezeik van jullie dat jullie zo begaan zijn met je medemens en de natuur, binnen no-time niet meer nodig.

Vermeld er wel even bij dat deze suggestie van mijn persoontje kwam, misschien word ik dan wel als laatste geselecteerd voor mijn 'douche'beurtje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties