Screen Shot 2022 08 02 at 115914

Rabobank krabbelt terug na opmerking Barbara Baarsma over CO2-budget: 'Was maar een gedachtenexperiment'

Binnenlandaug 02 2022, 18:36
Rabobank-econoom Barbara Baarsma haalt zich (terecht) de woede op de hals van burgers. Ook deskundigen zien niets in haar idee voor een persoonlijk CO2-budget. Sterker nog, jurist Lucas Bergkamp noemt het zelfs een 'direct gevaar voor onze vrijheid en democratie'.
De uitspraken van Baarsma zijn nou niet bepaald bevorderlijk voor het vertrouwen van mensen in de Rabobank. Die bank dacht al 'leuk' een CO2-meter aan te bieden aan hun klanten, zodat ze hun CO2-uitstoot op basis van persoonlijke uitgaven konden bijhouden. Bij menig 'wappie' en 'complotdenker' gingen daar de antennes natuurlijk al van overeind staan, want dat klinkt als WEF-praat voor 'de rijken gaan de armen in de verdrukking helpen, en klimaat is het excuus'.
Barbara Baarsma trapt die deur gewoon volledig in en oppert een persoonlijk CO2-budget voor iedereen. "Iemand die niet wil vliegen, omdat die daar bijvoorbeeld geen geld voor heeft, die verkoopt aan mij uitstootrechten. Zo kunnen mensen met een smalle portemonnee ook iets verdienen aan vergroening", aldus Baarsma. Nou, wat leuk zeg! Arme mensen kunnen aan 'vergroening' doen door rijke mensen wél te laten vliegen. Wát een uitkomst!
Het wordt leuk verpakt maar de gemiddelde Nederlander zou dan dus gewoon regelrecht worden beteugeld in zijn doen en laten, omdat D66'ers als Baarsma zo graag extra willen vliegen. Wilt u dan ook een keer op vakantie? Dan hoeft u alleen maar minder te douchen en geen barbecues meer te organiseren. En dat andere landen die veel uitstoten niet mee gaan in deze waanzin, dat is hun 'probleem'...
Zo'n voorstel gaat natuurlijk lijnrecht in tegen zo'n beetje iedere gangbare opvatting over vrijheid en gelijkwaardigheid. En bovendien zet het totaal geen zoden aan de dijk als de rest van de wereld niet meedoet aan dit absurde plan.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Baarsma wordt in ieder geval volledig gefileerd door het Nederlandse volk én diverse experts (via De Telegraaf). De Rabobank krabbelt ook terug en noemt de capriolen van Baarsma slechts 'een gedachtenexperiment'. Maar goed, die vrijwillige CO2-monitor is er al en Baarsma oppert niet voor niets dit soort ideeën, dus wie vertrouwt de Rabobank nog?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten