Xi Jinping Shutterstock China President 710x458

Nancy Pelosi aangekomen op Taiwan, China stuurt straaljagers en laat sirenes afgaan

Buitenlandaug 02 2022, 16:09
De voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, is aangekomen op Taiwan. De Chinese regering zei al dat ze het bezoek als een provocatie zouden zien en reageerden dan ook vlak voor haar aankomst, door straaljagers te sturen en luchtsirenes af te laten gaan.
Pelosi weet als geen ander wat ze teweegbrengt bij de Chinese regering met een bezoek aan Taiwan. De Verenigde Staten heeft al gezegd dat ze Taiwan zouden beschermen als China iets soortgelijks probeert als wat Rusland in Oekraïne aan het doen is. Pelosi drukt die geopolitieke angel nog wat verder in bij de Chinese regering.
Het 'spektakel' werd goed in de gaten gehouden op internet. Flightradar zei te kampen met slechte bereikbaarheid, omdat meer dan 600.000 mensen tegelijkertijd het vliegtuig van Pelosi (SPAR19) in de gaten hielden. De Amerikaanse marine en Chinese luchtmacht stuurden ook schepen en vliegtuigen. Taiwan kondigde een hogere staat van paraatheid af voor het eigen leger, meldt De Telegraaf.
Nu is het maar de vraag hoe de Chinezen gaan reageren. Ze hebben al eerder gezegd geweld niet te zullen schuwen en dit bezoek van Pelosi als een regelrechte provocatie te zien. Deskundigen stellen dat China niet direct tot conflict over zal gaan, meldt de NOS. Toch staan de Chinezen nou ook niet bepaald bekend om dat ze dit soort provocaties onbeantwoord zullen laten.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Als het wél daadwerkelijk escaleert dan betekent dat vrijwel zeker nóg een crisis voor zo'n beetje de hele wereld, met name het westen. China en de Verenigde Staten zouden al snel in een nieuw soort Koude Oorlog-situatie terechtkomen, maar de financiële markten krijgen dan echt klappen te verduren (specifiek de techsector), omdat Taiwan de grootste chipproducent ter wereld is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten