shutterstock 1405653386

President Joe Biden: ''VS bereid om met geweld Taiwan te verdedigen tegen Chinese invasie''

Buitenlandmei 23 2022, 12:51
Als China het in haar hoofd haalt om Taiwan te veroveren dan zal de Verenigde Staten Taiwan verdedigen tegen deze Chinese agressie. Met deze belofte kwam de Amerikaanse president Joe Biden bij een persconferentie tijdens een werkbezoek in de Japanse stad Tokyo. Hiermee lijkt de VS olie op het vuur te gooien.
Deze uitspraak van Sleepy Joe was waarschijnlijk weer 1 van zijn beroemde slip of the tongue momenten. Merkwaardig dat de woordvoerder de woorden van de president na diens uitspraken weer heeft afgezwakt. Volgens de woordvoerder zal Amerika militaire steun geven door wapens te leveren aan Taiwan zodat zij zichzelf kunnen verdedigen tegen de Chinese agressie. Hiermee lijkt dus de volgende proxy oorlog aanstaande.
,,China flirt met gevaar”, zei Biden. Hiermee verwijst Biden naar de straaljagers die het Taiwanese luchtruim schenden. Dit is natuurlijk provoceren en hiermee laat China zien niet bang te zijn voor Taipei. Biden is niet tegen een eventuele eenwording van China en Taiwan alleen mag dit nooit met militaire agressie gepaard gaan.
China is woedend na de uitspraken van Biden. ,,Niemand moet de toewijding, wilskracht en het sterke vermogen van China om de nationale soevereiniteit te verdedigen onderschatten”, aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. China vindt Taiwan een afvallige provincie die bij China hoort. Vanaf 1949 is China een communistische Volksrepubliek geworden. Taiwan bleef echter in handen van de Republiek China. Dat is een doorn in het oog van Peking. 
Wat verlangen we terug naar de vredige 4 jaar onder Trump. Geen brokkenpiloot zoals Biden maar een man die achter zijn woorden bleef staan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten