Dit is waarin jij de afgelopen jaren had moeten investeren

Dit is waarin jij de afgelopen jaren had moeten investeren

Elk jaar zijn er wel investeringsopportuniteiten en achteraf is het natuurlijk altijd gemakkelijk praten. Toch zijn er een aantal investeringen die je de afgelopen jaren maar beter had kunnen doen. Zo had je moeten investeren in groene energie en zonnepanelen, had je in het begin van de coronapandemie moeten beleggen in microchipaandelen en had je vorig jaar gouden zaken kunnen doen met NFT’s. Heb jij deze opportuniteiten en de monsterwinsten gemist? Blijf dan niet bij de pakken zitten, want ook in 2022 zijn er een gegarandeerd aantal sectoren die het goed doen. Vooral energiebedrijven en wapenproducenten kunnen momenteel goede cijfers voorleggen.

2021: het jaar van de NFT’s

NFT’s (non-fungible tokens) bestonden natuurlijk al voor 2021, maar de handel in NFT’s is vorig jaar enorm sterk toegenomen. OpenSea faciliteerde voor miljarden dollars aan transacties. Volgens cijfers van DappRadar genereerde de volledige NFT-markt in 2021 een handelsvolume van 23 miljard dollar ten opzichte van nog geen 100 miljoen in het jaar 2020. De bedragen die werden geboden, zijn in 2021 ook sterk toegenomen. Op 11 juni 2021 kocht een investeerder bijvoorbeeld het stuk Fidenza #313 voor 0,58 ETH of toen ongeveer 1400 dollar. Een maand later verkocht de digitale kunsthandelaar het opnieuw voor 1000 ETH of toen ongeveer 2,84 miljoen euro. In 2022 is het niet meer zo eenvoudig om dergelijke monsterwinsten te boeken. De winsten die via platforms als NFT Profit (nft-profit.app/nl/) worden gemaakt, zijn intussen een stuk bescheidener geworden.

2020: het jaar van corona en chipfabrikanten

Het jaar 2020 is op zijn zachtst gezegd bijzonder te noemen. Het was het jaar van de coronapandemie en van de lockdown(feestjes). Er ontstond al snel een verkoopgolf op de beurzen, waarna economisch herstel volgde. Wie op dat moment investeerde in sterke aandelen kon torenhoge winsten realiseren. Tot de grootste stijgers van dat jaar behoren onder meer het technologie-aandeel Ayden (+157%), het aandeel van de chiptoeleverancier ASM International (ASMI) en het aandeel Prosus dat pas eind 2019 naar de Amsterdamse beurs trok. Het kende een groei van meer dan 35%. Desondanks waren er ook veel aandelen die het jaar 2020 met verlies afsloten, zoals Heineken (-8,09%), ING (-31,51%) en ABN AMRO (-53,8%). Het toont aan dat beleggen nooit zonder risico is.

2019: het jaar van de duurzame ambities

Het was een van de zaken die aan bod kwamen op Prinsjesdag 2019: de afbouw van de gaswinning uit het Groningenveld. De versnelde afbouw was mogelijk door de inzet van extra stikstof. Het was een eerste signaal dat gas niet langer de toekomst is, iets wat de hedendaagse energiecrisis maar al te goed bewijst. Wie toen had geïnvesteerd in alternatieve energiebronnen, zou vandaag een flink stuk rijker zijn. Onder meer zonne-energieaandelen als SunPower en Daqo New Energy hebben sindsdien een mooie groei laten zien. Op Prinsjesdag 2019 klokten ze nog af op respectievelijk 11,02 USD en 24,00 USD. Op het moment van schrijven brengen deze aandelen 16,44 en 59,72 USD op. Wie zegt dat duurzame energie niet winstgevend kan zijn?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties