Screen Shot 2022 08 10 at 104059

Rutte-mattie en ex-Telegraaf baas Sjuul Paradijs wordt 'wappie': 'Stijging gasprijs om groene energie af te dwingen?!'

Binnenlandaug 10 2022, 9:32
Het is ongelooflijk, maar de voormalig hoofdredacteur van De Telegraaf, die ook al jaren een bondgenoot is van Mark Rutte, lijkt zowaar één van die 'wappies' te worden waar hij zo'n hekel aan heeft. Want, jawel, Sjuul Paradijs zegt nu op Twitter dat hij onderhand gelooft dat de gas- en andere energieprijzen kunstmatig hoog worden gehouden zodat we "versneld over [...] stappen naar wind- en zonne-energie."
Met andere woorden, volgens Paradijs is er sprake van een plan. Nou is dat natuurlijk ook zo, maar dit is volgens mij de eerste keer dat een man die Rutte normaal gesproken fanatiek steunt dat óók zegt én het veroordeelt.
"Het zal toch niet dat de hoge gasprijs in Nederland een ideale financiële dwangbuis is om versneld over te stappen naar wind- en zonne-energie?" vraagt Paradijs retorisch.
De nieuwe aanwinst voor ons - wij van de wappiebrigade - roept vervolgens de VVD zowaar op om hier iets aan te doen. Echt waar!
"Kop op VVD, dit laat je toch niet gebeuren?" schrijft Paradijs. "Burgers en bedrijven laten bloeden, terwijl de energieprijzen in Nederland kunstmatig hoog zijn door o.a. belastingen en de politieke agenda van D66 en consorten."
In weer een andere tweet stelt Paradijs dat het totaal geschift is dat we in Nederland de hoogste gasprijs van Nederland hebben... terwijl we juist het land zijn met de grootste gasvoorraad.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Graag wil ik Paradijs hierbij verwelkomen bij de club van samenzweringsdenkers en andersoortige wappies. Wij roepen dit al tijden, maar ik ben blij dat hij nu ook wakker is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten