Thierry Baudet: 'Sancties vernietigen niet Rusland, maar óns! Gasprijzen zijn verTIENvoudigd'

Thierry Baudet: 'Sancties vernietigen niet Rusland, maar óns! Gasprijzen zijn verTIENvoudigd'

Politiekjul 27, 10:49
Thierry Baudet maakt vandaag duidelijk op Twitter dat de zogenaamde 'sancties tegen Rusland' dat land geen pijn doen, maar óns. Want sinds de periode 2010-2020 zijn de gasprijzen maar liefst verTIENvoudigd. Voor Rusland is dat goed nieuws, maar voor ons is het vreselijk.
De afgelopen twee dagen zijn de gasprijzen met 30 procent gestegen. Volgens Westerse media en politici komt dit doordat 'Rusland gas als een wapen gebruikt,' maar feitelijk is het natuurlijk een totaal logische actie van de Russen gezien dat het Westen Rusland de economische oorlog heeft verklaard. 
Die 30 procent is natuurlijk een schokkend getal. Maar het wordt nog veel erger. Want volgens de Financial Times zijn "de gasprijzen nu tien keer hoger dan het gemiddelde in de periode van 2010 tot 2020."
Lees dat nog eens goed. Tien (10!) keer hoger. Een toename van 1.000 procent.
Thierry Baudet reageert hier geschrokken op. Niet zo gek natuurlijk, want het is ongelooflijk.
"Sancties vernietigen Europa, niet Rusland," concludeert de FVD-leider terecht. "Op 26 juli hebben gasprijzen alle records gebroken door een stijging van 30 procent in twee dagen. Ze zijn nu 10 maal hoger dan tussen 2010 en 2020."
"Niet alleen Oekraïeners, maar ook Europeanen betalen nu de prijs voor deze Amerikaanse proxy-oorlog."
Met dat laatste doelt Baudet natuurlijk op het feit dat de Amerikanen al jaren bezig zijn om oorlog te ontketenen in Oekraïne. Kijk maar naar deze beelden van Senator John McCain (ondertussen overleden) en Senator Lindsay Graham (nog steeds actief in DC) jaren terug. "2017 wordt het jaar waarin we het gevecht naar de Russen brengen," zeiden zij toen ondermeer.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Natuurlijk hebben politici hier lak aan want - laten we eerlijk zijn - hogere gasprijzen zijn geen financiële issue voor hen. Zij hebben geld genoeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten