-Michel Mulder- 'De zaadjes die ontkiemen voor de Zuidas'

Michel Mulder

Michel Mulder

-Michel Mulder- 'De zaadjes die ontkiemen voor de Zuidas'

Hoewel ik nooit in de positie, of gelegenheid ben gekomen, om toe te treden tot het laatste werkelijke bacchanaal van deze moderne tijd - het studentencorps - eigen ik mij toch de brutaliteit toe - zoals gewoonlijk - om er een mening over te hebben.

Wie de film Feuten: het feestje heeft gezien, krijgt een 'ietwat' geromantiseerd inkijkje in de smerige, discriminerende en seksistische wereld die het corpsleven heet.

Al regelmatig heeft de 'buitenwereld' mogen lezen over mensonterende toestanden bij dat 'pareltje' uit de studentenwereld Vindicat, maar nu bezondigt ook het Amsterdamse A.S.C./A.V.S.V. zich voor het eerst - althans op beeld - aan een vrouwenbeeld waar zelfs de grootste misogynist zich in een donker hoekje voor zou gaan zitten schamen.

Hoe kan het dat studentenverenigingen zich stelselmatig ernstig mogen misdragen, zonder dat daar daadwerkelijke sancties op staan anders dan een tik op de vingers en het - eventjes - onthouden van subsidie? Het antwoord op deze vraag is: omdat in die poelen des verderfs de toekomstige aanwas voor de Zuidas, de rechterlijke wereld en onze 'keurige' ministeries wordt klaargestoomd, om op 'volwassen' leeftijd, weliswaar iets minder agressief en vuilbekkend de gewone Nederlander te naaien.

De corpsen worden overbevolkt door de Berend-Jans, de Lodewijken, de Boudewijns, de Marie-Clairen, de Fleuren en de Laurentines, die in navolging van hun vaders en moeders een evenredig grote bier en veroveringslijst - lees: neukscore - erop na houden, omdat dat in die kringen nou eenmaal een tastbaar bewijs is van de eigen opgepompte 'importantie.'

Niemand zal ooit daadwerkelijk deze misselijkmakende slapzakken aanpakken, want de voorbeelden van vrouwenhaat, zinloos geweld en drankmisbruik die ooit in het zicht van een rechter zouden verschijnen, kunnen heel goed de zoontjes of dochters zijn van het golfmaatje waar je nog diezelfde middag een afspraak mee hebt.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Studentencorpsen zijn een incestueuze innercircle van de nageboortes van the rich and famous, en krijgen hun gedrag op dagelijkse basis met de paplepel ingegoten door de 'bedrijfsethiek' die paps en mams iedere dag weer in de praktijk brengen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties