Screen Shot 2022 07 27 at 121432

Filmpje! Boerenhelden gaan los: blokkeren snelwegen met zand, modder en mest

Politiekjul 27 2022, 11:03
Zo, de boerenhelden die zich verzetten tegen de aankomende onteigeningen uit naam van 'stikstof,' hebben er vandaag nog een schepje bovenop gedaan. Letterlijk. Ze zijn namelijk naar allerlei verschillende snelwegen gegaan, waar ze de boel vervolgens geblokkeerd hebben met modder, zand, en mest. Oh yeah.
De politiek is natuurlijk boos. Heel boos. Want de boeren zijn vandaag weer in actie gekomen - en dat op een wat ludiekere manier dan we tot vandaag hadden gezien. Ze hebben namelijk overal op snelwegen hooibalen neergezet (en die in brand gestoken), of mest, zand of modder gegooid. Vervolgens zijn ze rustig weggereden.
Het gevolg: files. Heel veel files. Én heel veel schoonmaakwerk voor de autoriteiten.

Wanhoop

De beelden die je ziet zijn natuurlijk behoorlijk indrukwekkend. En ja, voor andere weggebruikers is het niet gemakkelijk. Maar juist die andere weggebruikers - gewone burgers - moeten begrijpen dat de boeren dit alleen maar doen omdat er geen uitweg meer voor ze is. De staat wil niet eens met ze onderhandelen. Ze moeten weg. Ze moeten hun boerderij, hun land, hun woning... álles dat ze hebben opgebouwd, verliezen. 
Geen enkele beroepsgroep hoeft dat de te accepteren. Dat ze dit soort dingen doen is niet een teken dat ze 'te ver gaan', maar dat ze zo wanhopig zijn dat ze letterlijk niets meer te verliezen hebben - dat ze zo onrustig zijn dat ze geen andere manier meer zien dan om harde acties te voeren zodat ándere burgers het voor ze opnemen en de regering dwíngen pas op de plaats te maken. De tijd van vrijblijvendheid is voorbij voor ze. Als ze nu niet iets afdwingen dan is het gewoon afgelopen. Dan verliezen ze alles dat ze hebben; hun manier van leven, hun bedrijf, hun woning... álles.
Dan krijg je dus dit soort dingen:

Ministerie is heel boos

Het zal niemand verbazen dat Vadertje Staat heel boos is. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zegt dat het allemaal veel te ver gaat. "Protesteren mag maar binnen de grenzen van de wet. Dat is dit niet. Dit is ook niet de manier om met elkaar verder te komen. Gisteren heeft Remkes de uitnodigingen de deur uit gedaan. Kom daar op gesprek, dat is de plek om zorgen, ideeën en suggesties te delen en met elkaar verder te komen," zegt het ministerie in een statement.
Let wel, Rutte heeft al gezegd dat er geen water bij de wijn gedaan wordt. En Johan Remkes is juist de grote bedenker van dit soort achterlijke plannen om via stikstof boeren kapot te maken. Elke boer denkt dus bij zichzelf: 'Die uitnodigingen kunnen jullie daar steken waar de zon niet schijnt.' En daar hebben ze dan nog een punt mee ook.

Help

Ondertussen moet je ook even kijken naar de teksten die boeren delen. Je ziet veel boze spandoeken en boodschappen, maar er zijn ook simpele teksten als "help."
"Help." Dat is het. Eén klein simpel woord... maar tegelijk een enorm beláden woord. Een woord dat een sterke volwassen vent die de hele dag op zijn land werkt normaal gesproken nooit gebruikt. Zijn vrouw heeft dat woord waarschijnlijk nog nooit gehoord. Tenminste, niet uit zijn mond. 
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het is het zoveelste teken dat de boeren echt aan het eind van hun Latijn zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten