Screen Shot 2022 06 01 at 145433

Rob de Wijk: 'Boycot Russische olie is economische oorlogsvoering, heeft niets te maken met sancties'

Buitenlandjun 01 2022, 18:30
De boycot van Russische olie, die er aan het einde van dit jaar aankomt, heeft niets te maken met de sancties, maar alles met economische oorlogsvoering. Dat zegt Rob de Wijk. En ja, voegt hij daar aan toe, het is ook nog eens puur voor de bühne.
"Ze proberen de oorlogsvoorziening te stoppen," vat De Wijk het argument van de EU-bobo's samen, "maar dat doe je niet op deze manier... Hij kan zijn olie aan andere landen gaan verkopen." Daar bracht hoe-heet-ie-ook-alweer van Op1 tegen in dat de EU wel een gróte afnemer is, en dat hij dan dus vrijwel zeker wel minder olie gaat verkopen.
"Ja, maar hij kan ook veel minder verkopen omdat de olieprijs gigantisch gaat exploderen de komende tijd," antwoordde De Wijk daarop. Daar komt nog eens bij dat het "dichtdraaien van de gaskraan dichterbij" komt. Kortom, Poetin "heeft ons echt in de tang... Ik heb tot nu toe geen deskundige gehoord die zegt, hij wordt hierdoor keihard geraakt."
"Het voelt geweldig," zo'n boycot, maar je dwingt Poetin "absoluut niet" op de knieën met een olieboycot, ging hij verder. "Dit is flinkdoenerij... voor de bühne."
"Sancties werken als je heldere doelstellingen hebt. Die zijn tegenwoordig niet meer helder... en wanneer het de ontvanger meer pijn doet dan de zender." En "dat begint nu omgekeerd te worden. Het begint denk ik, als ik het goed bekijk, ons meer pijn te doen dan de ontvanger."
Poetin kan de olie namelijk gewoon "ergens anders verkopen," en kan ons ook nog eens bedreigen met gas. "We hebben echt wel een probleem - en dat is in belangrijke mate een zelf-gecreëerd probleem."

Thierry Baudet: dommigheid of opzet?

FVD-leider Thierry Baudet heeft gereageerd op de uitspraken van De Wijk bij Op1, en is het er eigenlijk gewoon keihard mee eens.
"De Wijk heeft gelijk: de sancties raken ons veel meer dan Rusland," reageert Baudet. "Dus waarom gebeurt dit? @TijsvandenBrink: “Er zitten toch intelligente mensen in Brussel!?”Ófwel het zijn ongelooflijke idioten. Óf gebruiken ze de zelf-gecreëerde energieschaarste om hun klimaatidiotie te pushen!"

De Wijk heeft gelijk: de sancties raken ons veel meer dan Rusland. Dus waarom gebeurt dit? @TijsvandenBrink: “Er zitten toch intelligente mensen in Brussel!?”Ófwel het zijn ongelooflijke idioten. Óf gebruiken ze de zelf-gecreëerde energieschaarste om hun klimaatidiotie te pushen!

Op1
Op1
@op1npo

Aan het einde van dit jaar stopt de EU met de invoer van vrijwel alle Russische olie. @robdewijk “Het is voor de bühne. (…) Dit is economische oorlogsvoering, heeft niks met sancties te maken." #Op1

1.9K
Reply
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Tja, welke van de twee zou het zijn he?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten