Screen Shot 2022 06 01 at 141135

Barry Madlener (PVV) woest op staatssecretaris: U doet NIETS om mensen te helpen

Politiekjun 01 2022, 17:00
Bij het Vragenuur in de Tweede Kamer gisteren pakte PVV'er Barry Madlener staatssecretaris Van Rij hard aan vanwege diens onwil om mensen tegemoet te komen in de stijgende brandstofprijzen door gewoon de accijnzen te verlagen. Hij vindt het totaal onacceptabel. Want, zei Madlener, het is de taak van het kabinet om Nederlandse burgers te dienen. 
Het is ongelooflijk gestoord. De inflatie is in Nederland hoger dan in de omliggende landen. Ongeveer 10 procent. In België is het 8 procent, in Duitsland 7 procent en in Frankrijk zo'n 5 procent. Oké, dat zijn nog altijd hoge cijfers, maar in Nederland is het écht ongekend hoog.
Daarom pakte PVV-Kamerlid Barry Madlener dinsdag staatssecretaris Van Rij hard aan. Hij wilde weten van Van Rij of het kabinet nu tóch wil overwegen de accijnzen te verlagen op benzine. Mensen betalen zich blauw. De inflatie in het algemeen is enorm. Maar er is een heel makkelijke manier voor het kabinet om mensen tegemoet te komen, in ieder wat benzine betreft: de accijnzen kunnen gewoon verlaagd worden. Die zijn de afgelopen jaren immers bewust hoger en hoger en hoger gemaakt.
Oh ja, echt waar. De accijnzen kunnen een beetje lager gezet worden. De staat krijgt dan weliswaar minder geld, maar hé, zei Madlener, dat moet geen probleem zijn. Er zijn immers meevallers, en er is ook heel veel geld beschikbaar voor allerlei linkse hobby's zoals "stikstof." Als dáár geld voor is, dan moet er toch zeker ook iets beschikbaar zijn voor de gewone Nederlander; voor de man en vrouw die tegenwoordig nauwelijks rondkomen omdat de prijzen veel te hoog zijn geworden.
Maar nee. Dat geld wil Van Rij niet beschikbaar stellen. Madlener vroeg het hem, en het antwoord was feitelijk gewoon negatief.
Dat is het moment waarop Madlener Van Rij hard aanpakte en hem terecht zei dat het duidelijk is dat het kabinet gewone Nederlanders willens en wetens in de kou laat staan - en daarmee zijn plicht verzaakt.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Zo die kan Van Rij in zijn kontzak steken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten