Kabinet verhoogt de accijnzen doodleuk nog eens

Geen categoriedec 11 2014, 21:00
Alsof pompstationhouders in de grensstreek en automobilisten nog niet genoeg gepest waren.
Het kabinet-Rutte II ontpopte zich al eerder als enorme vijand van succes. Verdien je meer geld? Dan nivelleren ze dat geld meteen weg. Is immers een feestje, nietwaar? Maar in toenemende mate worden Rutte en Asscher ook de grote vijanden van eigenaren van pompstations, en automobilisten. Nederland heeft zo'n beetje de hoogste benzineprijzen in heel Europa, maar deze regering acht het een daad van schappelijkheid om dat bedrag nog eens een extra keertje op te hogen:

De accijns op autobrandstoffen gaat per 1 januari opnieuw omhoog. De accijns op benzine wordt met 0,9 procent verhoogd en gaat 76,6 cent per liter bedragen.

Nederland heeft daarmee de hoogste accijns op benzine in Europa. Dit tot onvrede van NOVE, de brancheorganisatie van zelfstandige pomphouders, die vreest voor de inkomsten van pompstations in de grensstreek.

En voor het geval u dacht deze maatregel te omzeilen door op lpg en diesel te rijden: leuk bedacht, maar jammer. Ook die prijzen gaan verhoogd worden de komende tijd.
Waar dit kabinet mee bezig is, snapt geloof ik niemand meer. Niet alleen worden talloze pompstationhouders in Brabant, Limburg, Gelderland en Drenthe het faillisement en de WW in gejaagd (ik zou ook wel weten ik zou ook wel weten waar ik mijn auto volgooide als ik in Arnhem woonde), maar daarnaast stimuleer je hier de economie dus ook echt niet mee. De schatkist wordt daarnaast ook niet extra aangevuld (althans, de schatkist van Nederland), dus dit is bij uitstek zo'n maatregel die alleen maar verliezers oplevert. Economische gezien is dit een uiterst inefficiënte maatregel.
Helaas heeft dit kabinet dit destructieve beleid tot leidraad verklaart en zullen we zolang Rutte en Asscher nog in het zadel zitten, dit soort onnozele belastingverhogingen moeten blijven slikken. Eén ding weten we zeker: volgend jaar trekt de economie waarschijnlijk aan. En dat is dus ondanks, en zeker niet dankzij VVD en PvdA die visieloos de ene na de andere belastingverhoging bij de burger in rekening brachten.
Zie op pagina 2 welke belastingen dit kabinet allemaal nog meer verhoogt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten