ISIS: miljoen dollar voor verminkte lichaam van James Foley

Geen categoriedec 11 2014, 20:00
Erg ironisch dat een club godsdienstfanaten als ISIS klaarblijkelijk God noch gebod kent. Walgelijk gedrag.
Alsof de islamitische terreurgroep ISIS de nabestaanden van journalist James Foley nog niet genoeg mentale marteling bezorgd heeft, proberen de moslimstrijders de familie nu ook nog eens een miljoen dollar afhandig te maken. Niet dat een gemiddeld echtpaar in de Verenigde Staten zo'n bedrag even op de bankrekening heeft staan, maar je kan het altijd proberen, nietwaar? Al-Baghdadi en zijn mannen zijn bereid het onthoofde en ontzielde lichaam naar Amerika te sturen als ze daarvoor vorstelijk betaald krijgen:

Islamitische Staat probeert het lichaam van de Amerikaanse fotojournalist James Foley, die afgelopen zomer werd onthoofd, te verkopen voor één miljoen dollar. Dat meldt Buzzfeed. Drie tussenpersonen die in contact staan met IS zijn bereid om DNA te sturen naar Turkije, na ontvangst van het geld.

Een van de bemiddelaars laat weten dat hij werd benaderd door een IS-leider, die claimde dat hij Foleys familie wilde helpen om zijn dood te verwerken. De overdracht werd door hem bestempeld als een 'daad van barmhartigheid'

ISIS toont zich weer eens van diens meest gewetenloze kant. Eerst een onschuldige westerling op brute wijze vermoorden, vanwege het simpele feit dat hij niet in Syrië, maar in de Verenigde Staten geboren is.
Toch zit er een positieve kant aan dit verhaal, en dat is de wanhoop die achter dit bizarre 'aanbod' van ISIS zit. Want laten we eerlijk zijn: iets verkopen onder het mom van 'barmhartigheid', is niet echt de stijl van deze club koppensnellers, kruisigers, vierendelers en verkrachters. De PR van ISIS is gebouwd op wreedheid, grofheid en zwaar geweld. Waarom ISIS dan toch deze tactiek van 'barmhartigheid' kiest? Simpel. Geldnood, zoals de Telegraaf uitlegt:

De prijs van ruwe olie daalt gestaag. IS financierde het leger deels door olie uit de veroverde gebieden te verkopen. Ook het losgeld van regeringen helpt de strijders. De Verenigde Staten en Groot-Brittannië weigeren echter geld te betalen voor gijzelaars.

Laten we dus hopen dat ISIS inderdaad aan de grond zit, en dat de islamitisch-anarchistische terreurorganisatie op imploderen staat. En uiteraard ook dat de familie van Foley die miljoen dollar niet betaalt; het handelen in verminkte lichamen mag nooit en te nimmer een gangbaar business model worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten