Ollongren wil ons ondergeschikt maken aan Duitsland: 'Hele landmacht moet samengaan met de Duitse landmacht'

Ollongren wil ons ondergeschikt maken aan Duitsland: 'Hele landmacht moet samengaan met de Duitse landmacht'

Minister van Defensie Kajsa Ollongren wil dat de héle Nederlandse landmacht samengaat met de Duitse landmacht. Volgens de D66'er is dat alleen maar logisch omdat de twee landmachten samen meer macht en kracht hebben. En trouwens, zegt ze, wat maakt zo'n Duits of Nederlands vlaggetje op de mouw van het uniform nou uit?

De belangrijkste taak van de overheid is de bescherming van het volk. En dan met name: de bescherming van het volk tegen buitenlandse overheersing. Oftewel, tegen een oorlog. Of een leger uit het buitenland.

D66-minister van Defensie Kajsa Ollongren is dat feit blijkbaar he-le-maal uit het oog verloren. Want mevrouw wil nu dat onze landmacht helemaal samengaat met de Duitse landmacht.

"Samen ben je uiteindelijk toch sterker," aldus Ollongren. "Als je afspraken maakt over integratie, maak je ook afspraken over hoe je samen gaat trainen en hoe je samen gaat optreden. De inzet bepaal je zelf, daar gaat het Nederlandse parlement over. Maar we doen het wel samen."

Het komt erop neer dat Nederland en Duitsland samen gaan trainen, samen gaan inzetten, en samen op de kazerne gaan zitten. Wat inkopen betreft: Duitsland gaat tanks aanschaffen, maar Nederland concentreert zich op de "vuursteun van de brigade die we samen met de Duitsers hebben."

Met andere woorden, je krijgt echt een hechte samenwerking; een samenwerking die zijn weerga niet kent in de geschiedenis. Want ja, natuurlijk maakt Nederland al heel lang deel uit van de NAVO. Maar in de NAVO heeft ieder land zijn eigen leger. 100%. Als Ollongren haar zin krijgt houdt dat op. Dan komt er feitelijk een Dld-NL-landmacht.

Ollongen vindt dat fantastisch. "In het eindbeeld maakt het niet meer uit wie een Nederlands vlaggetje of een Duits vlaggetje op de mouw heeft," oreert ze zelfs.

Wat?!

Opiniemaker Erik de Vlieger heeft daar wel iets heel interessants over te zeggen:

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Tja. Maar Ollongren heeft daar blijkbaar totaal geen moeite mee.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer