shutterstock 2138104151

Ollongren wil ons ondergeschikt maken aan Duitsland: 'Hele landmacht moet samengaan met de Duitse landmacht'

Politiekjun 01 2022, 20:00
Minister van Defensie Kajsa Ollongren wil dat de héle Nederlandse landmacht samengaat met de Duitse landmacht. Volgens de D66'er is dat alleen maar logisch omdat de twee landmachten samen meer macht en kracht hebben. En trouwens, zegt ze, wat maakt zo'n Duits of Nederlands vlaggetje op de mouw van het uniform nou uit?
De belangrijkste taak van de overheid is de bescherming van het volk. En dan met name: de bescherming van het volk tegen buitenlandse overheersing. Oftewel, tegen een oorlog. Of een leger uit het buitenland.
D66-minister van Defensie Kajsa Ollongren is dat feit blijkbaar he-le-maal uit het oog verloren. Want mevrouw wil nu dat onze landmacht helemaal samengaat met de Duitse landmacht. 
"Samen ben je uiteindelijk toch sterker," aldus Ollongren. "Als je afspraken maakt over integratie, maak je ook afspraken over hoe je samen gaat trainen en hoe je samen gaat optreden. De inzet bepaal je zelf, daar gaat het Nederlandse parlement over. Maar we doen het wel samen."
Het komt erop neer dat Nederland en Duitsland samen gaan trainen, samen gaan inzetten, en samen op de kazerne gaan zitten. Wat inkopen betreft: Duitsland gaat tanks aanschaffen, maar Nederland concentreert zich op de "vuursteun van de brigade die we samen met de Duitsers hebben."
Met andere woorden, je krijgt echt een hechte samenwerking; een samenwerking die zijn weerga niet kent in de geschiedenis. Want ja, natuurlijk maakt Nederland al heel lang deel uit van de NAVO. Maar in de NAVO heeft ieder land zijn eigen leger. 100%. Als Ollongren haar zin krijgt houdt dat op. Dan komt er feitelijk een Dld-NL-landmacht.
Ollongen vindt dat fantastisch. "In het eindbeeld maakt het niet meer uit wie een Nederlands vlaggetje of een Duits vlaggetje op de mouw heeft," oreert ze zelfs.
Wat?!
Opiniemaker Erik de Vlieger heeft daar wel iets heel interessants over te zeggen:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Tja. Maar Ollongren heeft daar blijkbaar totaal geen moeite mee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten