kajsie

Kabinet negeert kritiek en stuurt toch pantserhouwitsers naar Oekraïne

Buitenlandapr 26 2022, 17:25
Defensieminister Kajs Ollongren heeft zojuist bekendgemaakt dat Nederland samen met de Duitsers zware pantserhouwitsers naar Oekraïne zal gaan sturen, ondanks alle kritiek op dit plan.
Nederland levert de pantserhouwitsers en de Duitsers gaan de training verzorgen en leveren ook de benodigde munitie aan Oekraïne. Dit plan wordt Ollongren niet in dank afgenomen door de Nederlandse krijgsmacht omdat het gevolgen kan hebben voor de inzetbaarheid en slagkracht van het Nederlandse leger.
Eigenlijk klinkt dat een beetje als flauwekul, aangezien Nederland toch al weinig slagkracht had, laat staan dat de Nederlandse krijgsmacht echt inzetbaar is. Deze en voorgaande kabinetten hebben ons leger vrijwel compleet uitgekleed vanwege kostenbesparingen.
Het plan maakt de situatie in Oekraïne wel een heel stuk spannender, want men zet eigenlijk alleen zware artillerie in als men grote troepenconcentraties verwacht. En de Russen snappen natuurlijk ook wat dit betekent, dus met een beetje pech passen ze hun plannen aan om grote(re) catastrofes te vermijden.
Het maakt het moeilijker voor de Russen om straks hun eigen artillerie te gebruiken, aangezien ze dan het risico lopen om zelf met Oekraïense artillerie te worden bestookt. Het zou dan ook niemand moeten verbazen als de Russen straks meer met hun luchtmacht gaan doen. Voor zover bekend heeft Oekraïne het luchtruim nog niet veilig gesteld.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Mocht zelfs dat niet het gewenste resultaat opleveren voor de Russen, dan is er altijd nog de nucleaire optie. Hoewel onwaarschijnlijk moeten we toch rekening houden met het feit dat de Russen niet verslagen terug kunnen trekken. Poetin gaat dat niet accepteren, zeker niet van een land als Oekraïne na alle binnenlandse propaganda die naar deze oorlog heeft geleid.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten