shutterstock 1006602418

Hoera! PVV-leider Geert Wilders terug op Twitter, platform geeft fout toe

Politiekapr 26 2022, 16:38
Het heeft even geduurd maar PVV-leider Geert Wilders is dan toch eindelijk weer terug op Twitter, zo maakte hij vandaag zelf bekend. Ook voegde hij een screenshot toe waarin het platform excuses maakt en de fout erkent.
Wilders werd geschorst omdat hij volgens het sociale mediaplatform de regels voor 'haatdragend gedrag' had overtreden. Alleen werd nergens nou echt duidelijk wat Wilders dan precies verkeerd had gedaan.
De PVV-leider zelf zegt dat het door een tweet moest komen waarin hij schrijft over "het geweld van de intolerante ideologie islam" en doodsbedreigingen afkomstig van inwoners van Pakistan. Ook noemt hij de profeet Mohammed een "valse profeet" in zijn bericht aan de premier van Pakistan. Dat meldt de NOS.
Twitter geeft nu toe dat dit een fout was en dat het bericht dus eigenlijk gewoon moet kunnen. Diverse mensen speculeren over dat dit al de invloed van Elon Musk moet zijn omdat hij het platform gisteren heeft gekocht, maar dat is wel héél onwaarschijnlijk. Al valt hier en daar al wel te zien dat diverse mensen weer op Twitter verschijnen die eerder nog geschorst waren van het platform.
Wat de daadwerkelijke reden ook is, dit laat wel precies zien waarom het alleen maar goed is dat Elon Musk het sociale mediaplatform over heeft genomen. Dit is namelijk waar de miljardair zich zo aan stoort: een techgigant met teveel invloed over de hedendaagse publieke ruimte, die wordt gerund door linkse figuren.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
En niet alleen is die linkse signatuur overduidelijk aanwezig bij dit soort beslissingen, het lijkt haast wel ingebakken in het algoritme van Twitter. Iemand zegt iets over 'islam'? Hop je wordt geflagged en een Twitter-moderator schorst je account. Vervolgens moet er dagen overheen gaan voor die beslissing wordt beoordeeld en uiteindelijk geeft men geen openheid van zaken. 'Foutje, bedankt' en verder! Die dagen zijn gelukkig voorbij.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten