shutterstock 1781402597

Jury: 'Amber Heard heeft smaad en laster gepleegd, moet Johnny Depp 15 miljoen betalen'

Buitenlandjun 01 2022, 21:26
Het is een ongelooflijk interessante uitspraak van de jury in Virginia, maar ook eentje die voor Johnny Depp een grote overwinning is. Alle drie de aanklachten die hij heeft ingediend tegen Amber Heard zijn namelijk 'juist' geacht door de jury. Ze moet hem 10 miljoen dollar betalen vanwege directe financiële schade. Daarnaast gaf de jury haar nog eens een boete van 5 miljoen dollar als extra bestraffing. Maar: ook Heard won op één punt. Zij krijgt 2 miljoen toegekend.
De jury heeft overweldigend in het voordeel van Johnny Depp besloten. De conclusie van de jury na een proces van zes weken is dat ze heeft gelogen over dat Depp haar seksueel misbruikt zou hebben. Dat was het punt waarop iedereen dacht dat Depp zou winnen. Want die beschuldiging van 'verkrachting met een wodkafles' was heel duidelijk bedacht, en dan ook nog eens achteraf. Niets aan dat verhaal klopte, bijvoorbeeld dat ze geen interne schade had of zelfs maar een dokter had gezien. 
Maar Depp won ook de twee andere punten die allebei over huiselijk geweld gingen, Oftewel, over mishandeling of fysiek - in plaats van seksueel - misbruik. De jury gelooft dus niet dat Depp ook maar op één moment huiselijk geweld heeft gepleegd tegen Heard. Hij heeft haar niet alleen niet verkracht, maar haar ook geen tik gegeven. Nooit. Als je de audio-opnames luistert van de ruzies tussen Heard en Depp begrijp je overigens al snel dat dit een behoorlijke prestatie is. Want wat een vreselijk type is dat zeg.

Amber Heard wint op één klein puntje

De jury heeft dus werkelijk de vloer aangeveegd met Amber Heard. Ze geloven gewoon niets van haar verhaal dat Depp gewelddadig is. Niet zo gek, want tijdens het proces werd duidelijk dat niet hij, maar zij een agressief monster is. Ze daagde hem steeds weer uit, bleek uit audio-opnames, zette hem weg als een gekke dikzak, een loser, een slechte vader, en sloeg zelfs op hem in. Als hij daar dan iets van zei of wegliep omdat hij geen ruzie wilde maakte ze hem belachelijk.
Maar toch kreeg ze op één puntje gelijk. Toen Depp haar aanklaagde wegens laster en smaad deed zij hetzelfde. Ze deed dat vanwege uitspraken van Depps advocaat. Die had ondermeer gezegd dat Heard haar MeToo-verhaal verzon, dat het een hoax was. Dat vond de jury ook, en dus kreeg ze op dat punt geen gelijk.
Maar: de advocaat had ook gezegd dat Amber en haar vrienden op een avond de politie had gebeld met een nepmelding. Toen de politie aankwam, zei de advocaat, en niets vond zouden Amber en haar matties de woonkamer kapot hebben gegooid en de politie nóg een keer hebben gebeld. Alleen was daar volgens de jury (en de dienstdoende agenten) een probleem mee... ze belden namelijk niet een tweede keer. Ze belden 'maar' één keer. Advocaat Waldman wist dat volgens de politie en pleegde dus laster door te zeggen dat ze a) de boel bewust op de grond gegooid hadden en b) dat ze de politie maar liefst twee keer belden. Blijkbaar denkt de jury dus dat het mogelijk is dat Depp wel degelijk een fles wijn op de grond gooide, en wat meubelen een klap gaf.
De jury vindt dat Depp - die verantwoordelijk is voor de uitspraken van zijn advocaat - haar hiervoor 2 miljoen dollar moet betalen in geleden financiële schade. Op de vraag of er nog eens punitive damages moeten komen - oftewel: een extra financiële bestraffing om duidelijk te maken dat iemand onethisch gehandeld heeft - antwoordde de jury met een: "Neen." Kortom, ze vinden Heard alles behalve zielig. Ze vinden dat Waldman niet had moeten beweren dat Heard en co. a) de politie twee keer belden en b) zelf rotzooi schopten in het huis om Depp daar de schuld van te geven, maar ze hebben ook geen medelijden met de vrouw die overduidelijk een leugenaar eersteklas is. Overigens is het wél zo dat de politie kwam opdagen en niets verdachts zag... en dat de groep vrienden later foto's maakte van een woning waarin het wél chaotisch was. Alleen belden ze de politie niet nog een keer. Dat is het punt van de jury... en Waldman had dat niet mogen zeggen.

Heard speelt het slachtoffer

De conclusie van de jury is dat Depp helegaar niet een mishandelaar is. Sterker nog, Heard is de agressieve wappie. Dát is het grote punt hier. Depp is helemaal gerevancheerd. 
Heard weet dat ook, want na de uitspraak is ze meteen al losgegaan op Twitter met een 'statement' waarin ze het slachtoffer weer speelt. Het is walgelijk - zeker als je weet wat er gezegd en gedaan is in deze zaak, met Heard die zich 15 maandenlang in hun huwelijk vreselijk misdragen heeft en overduidelijk gelogen heeft tijdens haar getuigenverklaring. Maar kijk hoe ze het arme slachtoffertje speelt:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Huil maar, Amber. Iedereen die dit proces gevolgd heeft weet dat jij een vreselijk monster bent; een mishandelaar, een leugenaar, en een smerige sujet dat haar ex-man willens en wetens zwart maakte in de hoop daar van te profiteren (wat de reden is dat ze haar column waarin ze Depp belasterde drie dagen voor Aquaman liet plaatsen door de Washington Post).

Johnny Depp is blij en nederig

Johnny Depp heeft natuurlijk ook gereageerd. Hij doet dat op Instagram. Hij laat weten dat hij zes jaar geleden in een absolute hel belandde met een ex-vrouw die hem van allerlei vreselijke misdrijven beschuldigde; misdrijven waar hij zich niet eens bijna schuldig aan heeft gemaakt.
Toen hem dat overkwam besloot hij om terug te vechten, hoewel hij wist - schrijft Depp - dat dit in een Amerikaanse rechtbank ontzettend moeilijk is. In Amerika mag je namelijk bijna álles zeggen over "beroemdheden" of "publieke personen." En met alles bedoel ik echt bijna alles. Van tevoren zeiden experts dan ook dat het vrijwel onmogelijk was voor Depp om te winnen. Maar dankzij het bewijs dat werd aangevoerd door zijn team én door het wanstaltige optreden van Amber Heard - die overduidelijk een leugenares eersteklas is - is het hem tóch gelukt.
Eén van de belangrijkste punten van Depp - en van deze hele rechtszaak - is dat hij hoopt dat álle mensen die onterecht beschuldigd worden van dit soort wangedrag op deze manier een beetje steun krijgen... en dat deze rechtszaak ertoe leidt dat er opgehouden wordt met mensen automatisch schuldig bevinden alleen maar omdat iemand een beschuldiging op het Internet slingert. 
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Een mooie overwinning voor Depp, een schitterende overwinning voor mannen in het algemeen, een fantastische overwinning voor mensen die écht mishandeld worden (waaronder mannen, want ja, Depp is zwaar mishandeld door Heard, zowel geestelijk als lichamelijk), en een geweldige overwinning voor de rechtvaardigheid.
PS: overigens heeft de jury Heard veroordeeld tot 15 miljoen dollar, maar dat gaat niet écht gebeuren. Want die 5 miljoen in emotionele schade mag maar 350.000 dollar bedragen in de staat waar de rechtszaak was, Virginia. Heard moet Depp dus feitelijk 10.350.000 dollar betalen. Maar omdat Depp haar ook 2 miljoen moet betalen komt dat dan eigenlijk weer uit op 8.350.000 dollar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten