shutterstock 1840431526

Frans Timmermans wil massaal bossen verbranden om 'onafhankelijk te worden van Rusland'

EUmei 14 2022, 10:04
EU-mastodont en Green Deal-propagandist Frans Timmermans wil dat 'we' helemaal onafhankelijk worden van Russische gas (en olie). Want Rusland is slecht, en fossiele brandstoffen zijn mogelijk nóg slechter. En dus moeten we... massaal bomen verbranden om alsnog aan energie te komen. Want volgens Timmermans is het verbranden van de natuur dé manier om ... de natuur te redden.
De totaal geschifte PvdA'er Frans Timmermans wil vol inzetten op 'biomassa' om a) onafhankelijk te worden van Russische energie en b) zogenaamd om de 'natuur te redden.'  Met name dat laatste argument is ronduit hilarisch. Want 'biomassa' houdt in dat je bomen verbrandt om energie te genereren. Als je gelooft dat dat 'goed' is voor de natuur ben je niet goed bij je hoofd.
Luke Chamberlain van de Forest Defenders Alliance reageert dan ook woedend. Volgens hem is biomassa op het laatste in de EU-plannen gerommeld. Dat zal ongetwijfeld zo zijn; want de bosbouwmaffia is behoorlijk invloedrijk. En ja, Timmermans laat zich natuurlijk maar wat graag beïnvloeden door lobbyisten.
Nu is het aparte dat experts zeggen dat het verbranden van bomen meer stikstof uitstoot dan de verbranding van kolen of gas. Oh ja. En het is ook nog eens ongelooflijk desastreus voor de "biodiversiteit." 
Ja, ja. Wie had dat gedacht? "De natuur redden door de natuur te verbranden" is géén slimme aanpak. Schokkend he?
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Natuurlijk weet Timmermans dat ook. Dit is zijn zogenaamde specialiteit. Hij leest hier de godganse dag over, praat hier continu over, ook met 'experts,' en weet dus wat de effecten zijn van verschillende strategieën.
Waarom hij hier dan toch voor kiest? Heel simpel. Omdat dit allemaal totaal niet om "stikstof" gaat. Hij en zijn vrienden hebben héél andere doelen; politieke en sociaalculturele doelen. Dáár gaat het ze om. Vandaar ook dat zijn Green Deal-plan zo lek als een zeef is, en hij maar voor biomassa blijft pleiten terwijl dit bewezen meer CO2 uitstoot dan de 'fossiele' alternatieven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten