D66 nóg meer onder vuur: 'Machtsmisbruik, pesten en bedreigingen in Brusselse fractie!'

D66 nóg meer onder vuur: 'Machtsmisbruik, pesten en bedreigingen in Brusselse fractie!'

Als het regent stormt het, zeggen ze in Engelstalige landen weleens. Nou, dat geldt zeker voor D66. Want die partij zit nu echt in de problemen. Niet alleen zijn er beschuldigingen van seksuele intimidatie en andersoortig wangedrag in Den Haag - en een cover-up daarvan - maar daar komt een vergelijkbare situatie bij in het Europees Parlement. Sterker nog, de situatie is daar zo erg, dat de D66-fractie aldaar uit elkaar aan het vallen is.

Van alle kranten in Nederland is het hilarisch genoeg het NRC Handelsblad dat het nieuws brengt dat het één grote puinhoop is bij D66 in de EU. Een interne D66-commissie boog zich over klachten over europarlementariër Samira Rafaela. De conclusie? De klachten waren terecht. Ze heeft zich schuldig gemaakt aan machtsmisbruik, pesten, bedreigingen, en - oh ja - ook nog even aan intimidatie.

De klachten zijn afkomstig van drie (voormalig) medewerkers. En ja, ze zijn dus buitengewoon serieus. Fractieleider Sophie in 't Veld is dan ook duidelijk, fel en uitgesproken. Zij vindt het allemaal heel ernstig en eist dat er zondag over gesproken wordt tijdens de besloten D66-bijeenkomst over 'veiligheid' in de partij.

"Deze bijeenkomst gaat niet over de kwestie-Van Drimmelen," zegt zij. "Het gaat over hoe mensen zich veilig kunnen voelen in de partij. Het bestuur zal duidelijk moeten maken hoe het met signalen van onveiligheid omgaat.”

Rafaela vecht terug

Maar mevrouw Rafaela laat dit niet zomaar gebeuren. Ze vecht terug. En fel ook. Zij zegt dat háár visie niet voldoende is meegenomen en heeft zelfs een advocaat in de arm genomen. Rafaela zou al aangekondigd hebben een rechtszaak te gaan voeren wegens smaad.

De NRC bericht daarbij dat In 't Veld zelf ook niet zonder schuld is. Verschillende (oud-) insiders doen hun beklag over háár, omdat ze vinden dat ze geen tegenspraak duldt, en al zo lang in het Brusselse zit (sinds 2004) dat ze er totaal mee vergroeid is. Daarbij zou ze keiharde machtsspelletjes spelen om ervoor te zorgen dat niemand haar functie kan bedreigen.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Wat dit betekent? Simpel. D66 gaat he-le-maal kapot. De partij valt uit alle kanten uit elkaar. En dit gebeurt allemaal onder de minder dan bezielende leiding van Sigrid 'Mrs. Arrogantie' Kaag. Sneu hoor.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties