Peiling De Hond: D66 stort in elkaar, verliest 4 zetels, nu net zo klein als voor Kaags aantreden

Peiling De Hond: D66 stort in elkaar, verliest 4 zetels, nu net zo klein als voor Kaags aantreden

Sigrid Kaag is heel blij met het resultaat. Bron: NOS / Screenshot.

Uit de meest recente peiling van Maurice de Hond blijkt dat D66 de afgelopen week helemaal vernietigd is. De partij verliest maar liefst vier virtuele zetels en komt daarmee uit op een magere 14 in totaal. Dat zijn er 10 minder dan bij de meest recente Tweede Kamerverkiezingen.

Slecht nieuws voor alle D66'ers (en dus buitengewoon goed nieuws voor alle wéldenkende mensen in ons land): D66 is de afgelopen week helemaal in elkaar gestort. De hypocrisie rond de MeToo-affaire van 'partijprominent' Frans van Drimmelen en de opzichtige poging van Sigrid Kaag en het bestuur om dat verhaal in de doofpot te stoppen hebben de partij namelijk vier virtuele zetels gekost.

Voor de goede orde, dat is in peilingenland bijna ongekend, zo'n verval in zo'n kort tijdsbestek.

Peiling De Hond: D66 stort in elkaar, verliest 4 zetels, nu net zo klein als voor Kaags aantreden

Door de stuitende dubbelhartigheid van robot Kaag en trawanten is D66 nu bijna net zo groot (of klein eigenlijk) als de groene cryptocommunisten van GroenLinks. En als GroenLinks en de PvdA samen zouden werken komen die uit op 24 virtuele zetels; een zielige score voor een fusie van twee partijen die ooit echt groot waren (zeker de PvdA), maar toch bijna twee keer zo groot als de virtuele score van mevrouw Kaag.

Opvallend genoeg vinden zowel veel D66'ers áls kiezers van andere partijen niet dat Kaag had moeten aftreden. Ze mag best aanblijven. Alleen is ze dat imago van 'de vrouw met de frisse wind' die 'de bestuurscultuur gaat openbreken' helemaal kwijt. Mensen zien Kaag voor wat ze is: een echte politica die op geen enkele manier dan ook te onderscheiden is van de oude partijkartelianen.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Zo. Op naar de 10 zetels voor D66, zou je zeggen. Nog even zo doorgaan en PvdA, GroenLinks en D66 zullen allemaal met elkaar moeten fuseren om nog iets van kans te maken op een serieuze verkiezingsoverwinning.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties