sophieveldd66

D66'er Sophie in 't Veld in paniek: 'Als abortus beperkt kan worden in Amerika dan ook in Europa!'

EUmei 05 2022, 13:39
Bij D66 zijn ze he-le-maal in paniek omdat het Amerikaanse Hooggerechtshof volgens een uitgelekte notitie op het punt staat het 'federale recht op abortus' te gooien waar het thuis hoort: in de prullenbak. D66-Europarlementariër Sophie in 't Veld eist zelfs actie om dit 'recht' wél te blijven garanderen in Europa. Want, zegt ze, ook bij ons heeft "de anti-abortusbeweging" voet aan de grond gekregen.
Onlangs lekte er een notitie uit van het Amerikaanse Hooggerechtshof. Als die notitie klopt gaat de hoogste Amerikaanse rechter binnenkort een beslissing van zo'n 50 jaar geleden - Roe v. Wade - terugdraaien. Door die beslissing 'kregen' vrouwen ineens 'het recht op abortus,' uit het niets. Zo'n recht had nooit bestaan, maar het linkse Supreme Court van uit de jaren 70 'vond' opeens een 'recht op abortus' in de Amerikaanse Grondwet.
Conservatieve Amerikanen hebben zich daar altijd tegen verzet en de laatste jaren lijken zij steeds meer succes te hebben in hun pogingen Roe v. Wade ongedaan te maken. Het Hooggerechtshof zelf gaat mogelijk de dwaling van Roe v. Wade ongedaan maken. Heel goed.

Sophie in 't Veld: 'Actie'

Tenminste, dat vinden alle mensen die het belangrijk vinden om ongeboren leven te beschermen. En dus geldt dat niet voor D66'ers. Europarlementariër en professioneel drammer Sophie in 't Veld is zelfs helemaal in paniek. Zij eist actie, actie, actie! Om te garanderen dat het 'abortusrecht' in Europa wél blijft bestaan. Het zou volgens haar heel problematisch zijn dat pro-life activisten in Europa financiële steun krijgen uit Rusland én Amerika. 
"De anti-abortusbeweging groeit ook in Europa," zegt ze tegen Trouw. Haar zorgen worden gesteund door D66-Tweede Kamerlid Wieke Paulusma. Ook die vindt dat er iets moet gebeuren.
Evelyn Regner, de voorzitter van de commissie vrouwenrechten in het Europees Parlement, is het daarmee eens. Volgens Trouw wil zij "het recht op zwangerschapsafbreking opnemen in het handvest van de Europese grondrechten."
Zij wil het dus een Europees grondrecht maken om een ongeboren baby te vermoorden.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
En D66'ers keken ernaar en zagen dat het goed was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten