Politie heeft nieuw cao, cao-acties beëindigd

Politie heeft nieuw cao, cao-acties beëindigd

Dilan Yesilgoz. Bron: Screenshot Tweede Kamer.

Heeft u iets gemerkt van de cao-acties bij de politie? Nou de DDS redactie niet. Deze cao-acties zijn ook verleden tijd nu de politie een nieuw cao heeft.

Tijdens de cao-acties heeft de politie geen deurwaarders meer actief begeleid bij inbeslagnames bij dubieuze debiteuren en geen boetes geïnd bij kleine overtredingen. Ook werd tijdens coronademonstraties het werk neergelegd. Van deze acties hebben de meeste Nederlanders weinig gemerkt. Het heeft blijkbaar zoden aan de dijk gezet.

Per 1 januari 2022 krijgen de mensen werkzaam bij de politie 100 euro aan salaris erbij. Daarna volgt per 1 juli 2022 een salarisverhoging van 2 procent, per 1 januari 2023 een salarisverhoging van 3 procent en per 1 januari 2024 een salarisverhoging van nog eens 2 procent. Bovenop deze salarisverhogingen ontvangen politieagenten in de jaren 2022, 2023 en 2024 een tijdelijke financiële tegemoetkoming voor de zware werkomstandigheden tijdens de coronacrisis, waaronder het draaien van lange- en extra onregelmatige diensten, als gevolg van de onderbezetting bij de politie. Deze tegemoetkoming kan oplopen tot een bedrag van 2500 euro per jaar.

Minister van Justitie en Veiligheid Yeşilgöz is in haar nopjes met dit bereikte akkoord; ,,Dit onderhandelaarsakkoord is meer dan verdiend en biedt met een looptijd van 2,5 jaar ook zekerheid voor politiemensen. De afgelopen twee coronajaren, de structurele onderbezetting en het grote beroep dat de samenleving op de politie doet, vraagt veel van de politie. Tegelijk heb ik overal gezien dat politiemensen een heel groot ‘blauw’ hart hebben voor het werk dat zij doen.”, aldus de minister van Justitie en Veiligheid tegenover het AD.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer