van haga kamer

Van Haga over Russische olieboycot: "Nederlander gaat zich blauw betalen aan brandstof en energie''

Politiekmei 05 2022, 12:21
Dat de Russische olieboycot door Brussel de Nederlander hard gaat raken in zijn portemonnee is geen vraag maar een vaststaand feit. De inflatiecijfers zullen tot grote hoogte stijgen. Deze 'stoere' Russische olieboycot roept vragen op bij Wybren van Haga (BVNL).
Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) zet grote vraagtekens over het embargo op Russische olie door Brussel. Binnen zes maanden wil de EU af van ruwe olie, voor geraffineerde producten als benzine en diesel komt er een boycot aan het einde van het jaar. Dit heeft grote gevolgen. Van Haga over economische gevolgen: “We gaan ons bont en blauw betalen aan de pomp en aan onze energierekening.”
“De Nederlandse bevolking mag zich straks bont en blauw betalen aan nog hogere energierekeningen en benzineprijzen voor het stoere gedrag van EU-kopstuk Ursula von der Leyen,” aldus Van Haga die erop wijst dat experts vrezen dat de strafmaatregel zorgt voor een hogere inflatie.
Dit is allemaal te wijten aan de ongekozen heerser Von der Leyen die nog steeds in de illusie leeft dat de wereld maakbaar is en geopolitiek niet bestaat. Van Haga mist ook bij Von der Leyen iedere vorm van de-escaleren van de Oekraïnecrisis. “Het niet inzetten op diplomatie richting vrede is echt een verwijtbaar gebrek aan leiderschap”, aldus Van Haga die het hoogtijd vindt dat er onder leiding van de EU-baas een sterke delegatie op vredesmissie gaat richting het Kremlin. “Bij vrede is iedereen gebaat.”
Door een premier die slaafs de EU volgt komt de Nederlander straks in de kou te zitten of betaalt men zich blauw om zijn huis warm te houden. Weldenkend Nederland smacht naar een regering die als slogan heeft ''Nederland eerst!''
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten