Wopke Hoekstra erg verdrietig na weigering olieboycot: 'Had gehoopt op meer eenheid tegen Rusland!'

Wopke Hoekstra erg verdrietig na weigering olieboycot: 'Had gehoopt op meer eenheid tegen Rusland!'

Onze minister van Buitenlandse Zaken, Wopke Hoekstra dus, zegt heel verdrietig te zijn. Dit omdat Hongarije een boycot van Russische olie blijft blokkeren. Vanuit het perspectief van dat land is dat natuurlijk volstrekt normaal, maar Hoekstra wil dat alle andere EU-landen zichzelf ó´ók economisch opblazen om Poetin een schop te geven.

Als Europa geen olie meer koopt van Rusland verkoopt dat land dit product natuurlijk gewoon elders. Een kind begrijpt dat nog. Maar blijkbaar is onze minister van Buitenlandse Zaken niet in staat dat te bevatten. Want hij klaagt vandaag tranen met tuiten dat de EU er niet in is geslaagd om tot een akkoord te komen over een boycot van Russische olie.

"Ik had het graag anders gezien," zegt Hoekstra over dit voorstel. Maar ja, er ligt één land "dwars." Hongarije. En dat land wil niet akkoord gaan met de boycot omdat het afhankelijk is van Russische olie. Viktor Orban heeft vervolgens laten weten dat hij daar op zich nog wel over na wil denken als de EU hem dan geldt geeft om zijn infrastructuur aan te passen op het feit dat de olie dan elders vandaan moet komen.

Je zou denken: dat is eigelijk best wel logisch. Maar de EU vindt dat niet fijn. Want Brussel wil Hongarije niet meer, maar minder geld geven omdat het zich zogenaamd druk maakt om de situatie van de 'rechtsstaat' in dat land. Orban moet gestraft worden. En dus wil Brussel hem vooral geen significante financiële vergoeding geven voor een boycot die Brussel wil.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Dit zegt echt alles over de wijze waarop de EU tegenwoordig opereert. Hongarije moet maar even geld inleveren voor een boycot; dat dit de Hongaarse burger enorme financiële kopzorgen gaat geven is de Brusselse eurocraten om het even.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties