4458143557 64e7cdd3a2 c

Horrorscenario dreigt: Nederland krijgt van de winter met een gastekort te maken

Binnenlandjul 14 2022, 11:16
Rob Jetten (D66) minister voor Klimaat en Energie zei nog wel dat het niet zo'n vaart zal lopen. Nederland zal deze winter niet in de kou komen te zitten. Als de Russen Duitsland volgende week van het gas afsluiten dan heeft Nederland een groot probleem.
Het zal niet zo'n vaart lopen aldus minister Rob Jetten dat Nederland zonder gas komt te zitten. En toen gingen de kolencentrales weer aan. Iedereen met gezond verstand weet dat dit kabinet niet erg goed is om met visie slagvaardig te handelen. In de Tweede Kamer leeft dit gevoel al een hele tijd dat het kabinet de gascrisis onderschat. In de Kamer vreest men voor het volgende horrorscenario dat de hele industrie komt stil te liggen bij een gastekort of bij te snel stijgende gasprijzen. Het kabinet moet daarom van de Tweede Kamer snel met een gasplan komen. Helaas ontbreekt het in de kabinetten van Rutte steevast aan visie en regie.
Er zijn scenario's als ons land te weinig gas heeft dat sectoren en grootverbruikers worden afgesloten van het gas. Als dit gebeurt zal Nederland in een economische recessie terecht komen. 'De burgers hoeven voorlopig niet te vrezen dat ze komende winter in de kou zitten,' we weten helaas dat zulke woorden van dit kabinet weinig waard zijn. De verkoop van de allesbrander zal de komende tijd weleens een vlucht kunnen gaan nemen. Dan heeft de burger één zekerheid dat hij niet in de kou komt te zitten komend najaar en winter. Een allesbrander is natuurlijk wel heel slecht voor het milieu. Dat heeft dit weifelende kabinet dan geheel aan zichzelf te wijten.  
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten