Brussel: ''Inflatie Nederland loopt op naar 9,4%''

Brussel: ''Inflatie Nederland loopt op naar 9,4%''

Slecht nieuws uit Brussel. De EU verwacht dat onze inflatie oploopt naar 9,4%. Hierdoor zullen onze dagelijkse boodschappen nog duurder worden.

In mei verwachtte de EU het inflatiepercentage voor dit jaar 7,4 procent zal zijn. Brussel heeft dit inmiddels bijgesteld naar 9,4%. Bij dit slechte nieuws blijft het niet. De Europese commissie verlaagt verder de economische groeiverwachting voor 2022 voor ons land terug van 3,3 procent in mei naar 3 procent nu. Dit is een flinke tegenvaller voor het kabinet. Er zal nu serieus moeten worden gekeken naar bezuinigingen op Prinsjesdag.

Deze slechte cijfers zijn het gevolg van de oorlog in Oekraïne en een mogelijke opleving van de Coronapandemie. De Europese commissie verwacht wel dat de inflatie zal zakken naar een jaargemiddelde van 3,3 procent. Helaas blijft de economische groei beperkt tot 1 procent. Dit gaat natuurlijk op de lange duur ook gevolgen hebben voor de baanzekerheid. De werkloosheid zal uiteindelijk gaan toenemen.

Volgens Rutte is deze financiële pijn voor de burger het waard. De Oekraïne-oorlog is namelijk ook onze oorlog in de beleving van Rutte. Volgens de premier moeten we het daar niet over zeuren en moeten we daar maar ''eens over worden''. De Nederlandse bevolking moet bereid zijn de gevolgen daarvan -ook in de portemonnee- te dragen stelt Rutte. Die gevolgen zijn er ook voor ons huishoudboekje, maar dat moeten we doen voor onze veiligheid en vrijheid. Rutte verlangt dus dat de Nederlander financiële offers brengt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties