Woede om Rupsje Nooitgenoeg, het Europees Parlement

Woede om Rupsje Nooitgenoeg, het Europees Parlement

Iedereen kent het prentenboek Rupsje Nooitgenoeg, dat gaat over een rupsje dat altijd honger heeft. Het Europees Parlement kun je daar goed mee vergelijken. Het Europees Parlement wil namelijk altijd meer geld en macht van de lidstaten. De EU-lidstaten beginnen dit spuugzat te worden.

Het Europees Parlement heeft aangegeven dat zij tientallen miljoenen extra willen hebben van de EU-lidstaten. Het budget van het Europees Parlement is nu jaarlijks twee miljard euro. Blijkbaar vinden de bobo's in Brussel dat nog lang niet genoeg. Daarom de roep om nog meer geld. Je moet maar durven in een tijd dat de gemiddelde Europese burger zijn broekriem moet aanhalen vanwege de hoge inflatie en stijgende energie- en voedselprijzen.

In deze tijd zal bezuinigen meer voor de hand liggen maar niet bij het Europees Parlement. Nee Rupsje Nooitgenoeg heeft miljoenen extra nodig om 52 personeelsleden en 116 assistenten aan te nemen. De EU-lidstaten dringen er steeds op aan dat Brussel bescheiden om springt met het personeelsbudget toch kwamen er vorig jaar ruim honderd duurbetaalde ambtenaren bij. Zo'n boodschap is dus echt aan dovemans oren gericht.

Een grote groep EU-lidstaten is het nu echt spuugzat. Alleen bestaat er een decennia oude afspraak dat de EU-instellingen elkaars uitgavenplannen niet te blokkeren. De EU-ambassadeurs hebben de eerste stap gezet om afscheid te nemen van deze oude afspraak, waaronder Nederland. Zelfs onder Eurofielen begint er onvrede te ontstaan over de spendeerdrift van het Europees Parlement. Volgens de Telegraaf reageerde onlangs D66-Europarlementariër Sophie in ’t Veld in een mail aan Europese collega-liberalen woedend op deze spendeerdrift. „Als het Parlement extra geld krijgt, dan moet het worden gebruikt om onze prestaties te verbeteren en niet om meer topbanen te creëren. Ik weet niet hoe ik dit aan mijn kiezers moet uitleggen in tijden van crisis.” Als het zelfs het Eurofiele D66 te gortig wordt dan weet je dat het echt menens is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties