1024px MarkRuttePHKBX

Mark Rutte belooft; ''Ik ga niet naar de EU of de NAVO''

Politiekjul 13 2022, 14:00
In het zomernummer van Elsevier Weekblad staat een uitgebreid interview met minister-president Rutte">Mark Rutte (VVD). Er wordt uitgebreid ingegaan over de internationale baanambities van Rutte. Rutte maakt weer veel beloftes en we weten wat beloftes van Rutte waard zijn.
De babbelzieke Rutte loopt tegenover Elsevier helemaal leeg over zijn toekomstplannen. ''Ik denk niet zo na over mijn afscheid. Wat heeft het voor zin om met jezelf bezig te zijn? We zijn allemaal radertjes. Ik houd mijn vaste riedel: een half jaar voor de verkiezingen bekijk ik of ik door wil, of de partij met mij door wil en of de kiezer met de VVD en Mark Rutte door wil''. Rutte wil zijn vertrek zelf regisseren. ‘In dit vak weet je nooit hoe het eindigt. Angela Merkel kon het helemaal plannen, maar ik ben niet zo’n planner. Heb ik nog energie? Heb ik nog ideeën? Jazeker, hier in Madrid loop ik weer een paar dagen te stuiteren.’ Te stuiteren nog wel? Moeten we ons zorgen gaan maken over de gezondheidstoestand van de premier?
Je gooit er een een muntje in en er komt een waterval van woorden uit bij Rutte. Zo leest dit interview van Rutte in de Elsevier. Rutte zegt het volgende over een mogelijke internationale carrière; ''‘Ik ga niet naar de NAVO en ik ga niet naar de Europese Unie. Dat gaat niet gebeuren. Ik doe dit en daarna ga ik iets heel anders doen. Dit is de leukste en interessantste baan. Die andere banen zijn niks voor mij. In zo’n grote bureaucratie, zonder dat je parlementen hebt en dan die razzmatazz van de media. Regeringsleiders die in eigen land allerlei dingen hebben die je dan weer moet meenemen. Nee, hoor. Niks voor mij, al vind ik het nu wel leuk om de bazen van NAVO en Europese Unie te helpen om de geitenpaadjes te vinden op een manier dat Nederland er ook niet slechter van wordt. Door de ervaring kan ik dat net iets vaker doen dan in het begin.''
Deze woorden zullen we goed onthouden. We weten immers na 12 jaar Rutte dat beloftes bij deze partijleider van de VVD niks waard zijn. Als Rutte zegt iets niet te doen dan doet hij het juist wel. Dat is dit keer goed nieuws.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten