20211103 Tweede Kamer coronadebat 121 1

Thierry Baudet: 'Het kabinet wil alle kleine ondernemers de vernieling in helpen. Deel I was corona, deel II komt in de winter'

Politiekaug 21 2022, 16:06
Thierry Baudet spreekt al lang niet meer met meel in de mond. Hij noemt elk beestje bij zijn naam. Als hij ziet dat de bovenonsgestelden met een ziek plan bezig zijn zegt hij dat.
Vandaag benoemt Baudet het aspect van de Great Reset dat gericht is op het ondermijnen van het MKB. De gedachte daarachter is vanuit het perspectief van internationale globalisten die deel uitmaken van het kartel is niet eens zo gek. Ondernemers zijn onafhankelijk. Als overheid kun je hen niet zomaar even controleren. Dus moet je ze afhankelijk maken. Hoe je dat doet? Simpel, hun bedrijf van de aardbodem laten vernietigen. 
Dat is het eerste deel van de gedachte achter 'let's ruin the entrepreneurs,' het tweede deel is dat het grote bedrijfsleven veel gemakkelijker te controleren is. Sterker, Big Business en Big Government zijn in het Westen al heel lang twee handen op één buik. Ze maken deel uit van hetzelfde systeem.
Zo denken critici van de Great Reset. Vandaar dat Thierry Baudet vandaag even losgaat op het nieuws dat een slager in Gelderland failliet is gegaan vanwege 'de hoge energieprijzen.'
"Voor The Great Reset moeten alle kleine ondernemers weg," legt Baudet uit nadat hij het nieuws van de slager heeft gelezen.
Hoe de regering in ons land dat wil doen is, zegt hij vervolgens best simpel. In essentie heeft het kabinet een "tweetrapsraket" gelanceerd. "Door de lockdowns verdwijnt de eerste helft, door de opgepompte energieprijzen deze winter de rest."
"Missie geslaagd."
(De tekst gaat verder onder de oproep ons te steunen)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
En ja, zegt hij, dat is precies waarom het kabinet het gasveld in Groningen dichthoudt terwijl iedereen met ook maar een beetje verstand begrijpt dat we ons hele gasprobleem oplossen door de kraan open te draaien (en Groningers financieel te steunen voor schade die ze krijgen aan hun woningen).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten