Screen Shot 2022 06 22 at 133024

LOL! D66'er Sjoerd Sjoerdsma roept dat 'toegang tot de EU een privilege is geen recht': iedereen lacht hem uit

EUaug 21 2022, 15:06
Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma stelt op Twitter dat die vervelende Russen geen speciale rechten meer moeten hebben om naar de EU te komen. Want, zegt hij, toegang tot de EU is geen recht maar een privilege. Klopt natuurlijk volkomen. Alleen is er een probleem: Sjoerdsma is van D66, de partij die allerlei soorten buitenlanders (behalve Russen blijkbaar) naar hier wil halen onder het motto, 'grenzen bestaan niet.' De hele Twittergemeente lacht hem dan ook keihard uit.
"D66 vindt dat de EU moet stoppen met het afgeven van toeristenvisa aan Russen," aldus Sjoerdsma heel trots op Twitter. Vervolgens citeert hij Kaja Kallas heel trots die zegt: "Toegang tot de EU is een privilege, niet een recht."
En meneer was nog niet klaar. Want hij ging heel hard - durf ik het te zeggen: fascistisch? - verder. "Een visa-stop geeft het duidelijke signaal aan de Russische elite dat het niet business as usual is: geen vakanties, geen winkeltrips. Teveel Russen kunnen hun schouders ophalen over de Russische invasie omdat ze probleemloos naar de EU kunnen reizen."
Meneer de democraat - kuch, hoest - wil dus gewone burgers straffen voor het gedrag van wat hij steevast een dictator noemt. Let wel, dat doe ik niet; dat doen D66'ers. Volgens die nepdemocraten is Vladimir Poetin een dictator, een nieuwe Hitler zelfs. Dan is het natuurlijk helemaal niet logisch om de Russische bevolking verantwoordelijk te houden voor het gedrag van die man. 
Het feit dat Sjoerdsma dat wél doet bewijst: hij en zijn partij weten dat Poetin in eigen land gewoon nog altijd razend populair is en openlijke, eerlijke, transparante verkiezingen zonder meer zou winnen.

De goegemeente reageert

Hoe dan ook, natuurlijk is het getweet van Sjoerdsma buitengewoon hypocriet. Want D66 is dé massa-immigratiepartij van Nederland. Die radicale linkse gekken accepteren werkelijk geen enkele immigratiebeperking. Alles en iedereen uit wat zij 'het zielige deel van de wereld' noemen moet naar hier komen. En dan ook meteen een volle 5-sterrenbehandeling krijgen inclusief fiets, geld, en een woning. (Bij wijze van spreken dus, lieve factcheckers)
Het zal dan ook niemand verbazen dat heel Twitter over de grond rolt van het lachen. Deze mensen vinden het ongelooflijk hilarisch wat die malle Sjoerdsma nu weer beweert.
Tanay Bilgin reageert door een D66-tje te doen. "Hiermee schept D66 een klimaat van haat en uitsluiting. Uiteindelijk zorgt dit alleen maar voor de radicalisering van de Russen en versterkt het de positie van Poetin," stelt hij namelijk in een imitatie van het gebruikelijke pro-immigratie gebabbel van de quasi-democraten.
Kim Winkelaar vraagt zich ondertussen af wanneer Sjoerdsma de moed zal hebben om dit ook te zeggen tegen al die gelukszoekers uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Want gek genoeg heeft hij een heel andere boodschap voor die figuren.
"Wél +100.000 mensen van buiten de EU per jaar binnenlaten (permanent)!, maar vrienden uit Rusland op bezoek is verboden," reageert ook Isabelle Buhre. "Culturele uitwisseling of toeristen die hier geld komen uitgeven? Weren! D66 is echt alles wat ik niet ben."
En zo zijn er nog een paar reacties die er niet om liegen:
En wat te denken van deze:
Artikel gaat door onder de oproep ons te steunen)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het blijkt leuk dat zo'n figuur als Sjoerdsma opeens een regelrechte havik is als het op Rusland aankomt. Of beter gezegd, als het over Russen gaat. De man is namelijk gewoon een Russen-hater. Hij lijdt aan Russofobie. Zijn standpunten hebben niets meer te maken met het beleid van Vladimir Poetin; zijn haat is gericht tegen het hele Russische volk. Zoiets noemen we nou racisme.
Maar de hypocrisie is inderdaad óók nog eens overweldigend zichtbaar. Vandaag dat de D66-gek zo hard wordt uitgelachen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten