Filmpje! Baudet pakt D66-oorloghitser Sjoerdsma aan: 'Is dat écht of verspreidt u propaganda?'

Filmpje! Baudet pakt D66-oorloghitser Sjoerdsma aan: 'Is dat écht of verspreidt u propaganda?'

In de Tweede Kamer was er een harde confrontatie tussen Sjoerd Sjoerdsma van D66 en Thierry Baudet van Forum voor Democratie. Sjoerdsma beweerde namelijk Russisch beleid te citeren waarin gesteld werd dat het land bewust een internationale hongersnood probeert te creëren. Baudet liet dat niet over zijn kant gaan. Waar had Sjoerdsma die informatie vandaan gehaald? De conclusie? Of meneer verzon het allemaal óf hij herhaalde gewoon propaganda van ánderen die Rusland kapot willen zien.

Dat de oorlog in Oekraïne niet plezant is, daar kan iedereen het over eens zijn. Maar wat Sjoerd Sjoerdsma van D66 daar vervolgens mee doet is gewoonweg schokkend. Deze anti-democraat gebruikt namelijk werkelijk élke gelegenheid om Rusland zwart te maken en het vuurtje dus nog wat verder aan te stoken.

Zo ook in de Tweede Kamer. Daar beweerde hij tijdens een debat dat een Russische overheidsofficial had gezegd: "Our only hope is hunger." Oftewel: "Hongersnood is onze enige hoop." Alleen, klopt dat wel?

Thierry Baudet wilde dat maar wat graag weten en sprak Sjoerdsma hier op aan. Waar had hij dat "citaat" vandaan gehaald? Is het werkelijk gezegd door een Russische official en is het dus officieel - staand - Russisch beleid? Of heeft hij het toevallig ergens gelezen in anti-Russische propaganda van de Amerikanen?

Het antwoord van Sjoerdsma maakte heel duidelijk wat er aan de hand is. Hij draaide er namelijk volledig omheen. De D66'er weigerde antwoord te geven en zette zélf de aanval in op Baudet. Baudet was opeens weer een verdediger van Rusland (iets waar deze D66'er Geert Wilders óók steevast van beschuldigt), kan niet vertrouwd worden, etc.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Deze man is echt een heel eng sujet. Wat een huichelaar, wat een leugenaar, wat een fantast... en wát een oorloghitser.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties