Screen Shot 2021 11 17 at 175623

D66'er Sjoerd Sjoerdsma blijft pushen voor oorlog met Rusland: 'Cyberaanvallen, nep-evacuaties!'

Politiekfeb 19 2022, 10:39
Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma roept nu al dagenlang op Twitter dat Rusland uit zou zijn op een oorlog. Ook vandaag doet hij weer een oorlogsduitje in het zakje. Want, zegt de D66'er, Rusland "verlaagt dag na dag de drempel voor oorlog."
De Amerikaanse president Joe Biden beweert dat Rusland honderd procent zeker een invasie gaat plegen in Oekraïne. De komende dagen. De actie is dan gericht tegen Kiev, de hoofdstad van het corrupte Oost-Europese land.
Het is nu inderdaad onrustig, maar waarnemers vragen zich af hoeveel geloof ze moeten hechten aan dit soort uitspraken van Biden. Eerder zei hij immers dat Rusland op 16 februari zou binnenvallen. Dat is niet gebeurd. Sterker nog, op die dag liet Rusland zelf weten dat het nog graag een diplomatieke oplossing vond.
D66'er Sjoerd Sjoerdsma blijft 'waarschuwen'
De opmerkingen van Biden worden klakkeloos overgenomen door Sjoerd Sjoerdsma, de D66'er. Want, zegt die zogenaamde democraat, "cyberaanvallen, herpositionering van Russische militairen, nep-evacuaties. Rusland verlaagt dag na dag de drempel voor oorlog."
https://twitter.com/swsjoerdsma/status/1494919311365918724
Eerder noemde Sjoerdsma het besluit van Nederland om "defensieve" wapens te leveren aan Oekraïne "terecht." Dit terwijl de Russische ambassadeur in ons land aangeeft dat ons land daar een serieus risico mee neemt.
https://twitter.com/swsjoerdsma/status/1494651811822809089
Het is in de regio steeds onrustiger, dat klopt natuurlijk wel. Er is een evacuatie gaande van Russen of Russische Oekraïeners in de "breakaway regions." Waarom Sjoerdsma die evacuaties "nep" noemt is niet duidelijk. Ook zijn er verschillende explosies geweest in Donbas en Luhansk, waar tevens een algemene mobilisatie is afgekondigd. Eén Oekraïense soldaat is gestorven. En Rusland zegt dat Oekraïne bezig is met gewelddadige acties.
Aan de andere kant duiden acties van de Turkse president Erdogan erop dat hij geen oorlog verwacht (hij gaat naar Afrika). En ook de Oekraïense leider Zelensky gaat even op reis, namelijk naar München. Als die twee écht denken dat er iets staat te gebeuren, dan zullen ze hun land niet verlaten.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Of er nou oorlog komt of niet, en zo ja door wie begonnen, het is bijzonder opvallend om te zien hoe graag met name D66'ers daar actief op aansturen. En let op hoe ze werkelijk álles dat Rusland zegt verwerpen als zijnde een leugen. Hoe ze dat weten? Geen idee. Ze nemen het gewoon automatisch aan. Ze kunnen daar nog geen goede inlichtingen over ontvangen hebben - er kan nog geen goed onderzoek naar gedaan zijn, het gaat immers allemaal te snel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten