Sjoerd Sjoerdsma (D66) hekelt statement Geert Wilders over Rusland: "Spreekt hier de woordvoerder van het Kremlin?"

Sjoerd Sjoerdsma (D66) hekelt statement Geert Wilders over Rusland: "Spreekt hier de woordvoerder van het Kremlin?"

Sjoerd Wiemer Sjoerdsma is Tweede Kamerlid voor D66... en één van de meest walgelijke parlementariërs van ons land. Bron: D66 / Wikimedia Commons (CC BY 3.0)

PVV-leider Geert Wilders reageerde als een van de weinige Nederlandse politici genuanceerd op het feit dat Rusland de soevereiniteit van Oekraïne heeft geschonden. "Dat veroordelen wij ten zeerste. Maar het is niet onze oorlog", aldus Wilders. Dat bericht is duidelijk tegen het zere been van D66-Kamerlid Sjoerd Wiemer Sjoerdsma, die de discussie liever direct doodslaat en Wilders beschuldigt van het zijn van "de woordvoerder van het Kremlin".

Sjoerdsma laat zich de laatste tijd steeds vaker van zijn meest doortrapte kant zien. In plaats van juist toe te juichen dat de PVV een constructieve bijdrage levert aan het debat over de situatie in Oekraïne, spuwt hij liever gal over de partij en Geert Wilders.

D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma, die lid is van een zogenaamd inclusieve, tolerante, progressieve en democratische partij, trapt dit soort standpunten het liefst direct de grond in. De PVV is voor hem natuurlijk zijn aartsvijand, dus dan zijn dit soort reacties wat hem betreft geoorloofd.

De Dagelijkse Standaard

Zo'n reactie zou bij ieder ander onderwerp ook net zo makkelijk zijn gegeven, maar hier staat toch wel echt nét iets meer op het spel! Sjoerd Sjoerdsma komt echter niet verder dan 'Rusland = slecht, Oekraïne = goed'. En dan is de keuze voor het beleid wat hem betreft makkelijk gemaakt: meer sancties totdat Rusland weer normaal kan doen.

Dat dit in de praktijk kan betekenen dat het conflict verder escaleert, waar de PVV dus wél rekening mee houdt, boeit Sjoerdsma kennelijk niet. Dat Nederland en de Europese Unie ook ontzettend negatieve effecten zal gaan ondervinden van keiharde sancties tegen Rusland, vindt Sjoerd Sjoerdsma ook niet interessant.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De houding van het D66-Kamerlid is echt regelrechte waanzin, ingegeven door ideologische blindheid en staat bol van morele verhevenheid. Want als je wijst op de eventuele negatieve gevolgen van harde sancties tegen Rusland, het escaleren van het conflict in Oekraïne en het in ieder geval serieus nemen van de bezwaren van Rusland, dan ben je dus een "woordvoerder van het Kremlin". Hopelijk neemt de rest van zijn partij die kernmacht nog wél serieus... Oh, laat maar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties