VoermansBuitenhof

Raisa Blommestijn doet aangifte tegen haathoogleraar Wim Voermans: "Ik laat dit niet over mijn kant gaan"

Binnenlandjun 22 2022, 14:32
Haathoogleraar Wim Voermans van de Universiteit Leiden is dit keer écht te ver gegaan. HIj beweert namelijk op Twitter dat Raisa Blommestijn "ontslagen" is door zijn universiteit (waar hij feest om viert, trouwens, wat zo mogelijk nog walgelijker is). Maar, zegt Blommestijn, dat is pertinent onwaar. Haar contract liep af, ze is klaar met haar promotie, en... dat was het dan. Voermans gaf echter niet op en bleef herhalen dat ze ontslagen is. Blommestijn had daar uiteindelijk zo genoeg van dat ze hem liet weten dat ze aangifte ging doen wegens laster.
Als je wilt weten wat voor misselijk ventje Wim Voermans - hoogleraar Staatsrecht aan Universiteit Leiden - is hoef je alleen maar even deze tweet van de man te lezen over Raisa Blommestijn. Hij noemt haar een "schandvlek", stelt vervolgens dat ze haar hebben geprobeerd "te beschaven" (lees: links maken) maar dat dit mislukt is, en sluit af met de beschuldiging dat ze "ontslagen" is.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Blommestijn zag die tweets en besloot er dan toch maar op te reageren, hoewel Voermans natuurlijk een bekende hater is. "Voor de goede orde," schrijft ze, "ik ben niet ontslagen. Mijn contract liep eind december 2021 af - na de vier gebruikelijke jaren die er staan voor promoveren."
"Als je iemand zwart maakt," sluit ze af, "ben je dan op z'n minst bewust van de feiten."
Maar Voermans gaf niet op. Hij herhaalde zijn beschuldiging. Daarop reageerde Blommestijn weer met uitleg dat dit écht niet zo is... En dat ze er klaar mee is. "Ik ga aangifte doen voor deze laster," aldus Blommestijn. "Het moet klaar zijn."
Ongelooflijk genoeg reageerde Voermans daar weer op door te stellen dat ze wél ontslagen is. Gestoorder dan dit wordt het niet. Maar lees mee:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Deze gekte zorgde er uiteindelijk voor dat Eva Vlaardingerbroek zich er ook mee bemoeide. "Ben je dronken ofzo?" vraagt zij Voermans. "Of gewoon helemaal van het pad af? Beweren dat Blommestijn ontslagen is terwijl ze dat niet is, is simpelweg laster en moet worden rechtgezet."
Toen ik daarop op mijn beurt reageerde dat Voermans volgens mij inderdaad dronken was, maar dat Raisa desalniettemin aangifte moet doen, liet ze weten dat alles al klaarligt. De afspraak voor de aangifte is al gemaakt, schreef Blommestijn. "En ik ga het doorzetten." Daarbij maakt ze ook duidelijk dat ze gaat klagen bij de universiteit zelf, want wat Voermans doet is natuurlijk ook vanuit dat perspectief onacceptabel.
Natuurlijk krijgt Raisa flink wat steun, onder meer van Gideon van Meijeren (FVD).

Wat een armoedig niveau van @mikofLohr en @wimjmvoermans. Niets van inhoudelijke kritiek op de analyse van @rblommestijn, maar slechts goedkoop getreiter en gescheld. Dergelijke figuren worden tegenwoordig 'wetenschappers' genoemd. Ze moeten zich doodschamen voor zichzelf.

Image
Raisa Blommestijn
Raisa Blommestijn
@rblommestijn

Zo blij dat ik niet meer bij de Universiteit Leiden werk. Dit zijn dan je oud-collega’s die je een “mislukking”of een “schandvlek” noemen als je er een andere opvatting op na houdt. En nee, de tijd dat ik niet reageer is ook voorbij. Dit kan gewoon niet.

2.2K
Reply
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Dat is mooi om te zien... maar wat een wanstaltig, onacceptabel, walgelijk, zielig gedrag van Voermans.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten