VoermansBuitenhof

Leidse haathoogleraar Wim Voermans eist actie tegen FVD: 'partij die tot geweld inspireert!'

Politiekfeb 23 2022, 10:23
Hoogleraar Wim Voermans - staatsrecht, Leiden - heeft op Twitter maar weer eens actie geëist tegen FVD. Volgens Nieuwsuur jaagt die partij namelijk "samenzweringstheorieën én daarop geïnspireerd geweld" aan.
FVD-hater Wim Voermans heeft weer een nieuw excuus gevonden om die partij de mond te snoeren. Hij heeft namelijk een reportage gezien van Nieuwsuur waaruit zou blijken dat FVD "samenzweringstheorieën" aanjaagt. En vindt hij levensgevaarlijk. Ofzo.
"Goede reportage van Nieuwsuur over tribunalen, samenzweringstheorieën en daarop geïnspireerd geweld," aldus meneertje. "FVD wordt als aanjager genoemd. Gevaarlijke ontwikkeling. Politieke partij die vanuit de Kamer tot gewelddadige actie inspireert, moet daarop worden aangesproken. Stop het geweld."
https://twitter.com/wimjmvoermans/status/1495869669554667524
Let wel, er is dus letterlijk helemaal geen geweld geweest. Tenminste, niet van FVD'ers of aanhangers van die partij. Datzelfde kunnen we natuurlijk niet zeggen over de zogenaamde ANTIFA-linkse malloten die FVD tot op het bot haten, en die met grote regelmatig alles en iedereen in hun pad aan gort slaan.
Prof. Lucas Bergkamp heeft dan ook wat op- en aanmerkingen bij de tweet van Voermans. "Hoe kan men bepalen of enige theorie 'inspireert' tot geweld?" schrijft hij. "Dat is een belangrijke vraag want indien men 'geweldsinspiratie' gaat bestrijden moet men eerst een goed begrip hebben en dan die bestrijding niet selectief ter hand nemen."
Hilarisch genoeg reageert de leugenaar Voermans hierop met: "Nu niet de andere kant opkijken... FVD riep hier rechtstreeks en uitdrukkelijk toe op."
Zoals bekend Twitteraar Annelies daar weer op zegt is dat de grootst mogelijke onzin. Zij vraagt dan ook aan Voermans of hij even een video of citaat kan doen toekomen van FVD-Kamerlieden die "rechtstreeks en uitdrukkelijk oproepen tot geweld."
https://twitter.com/annstrikje/status/1496047371406479360
Gek genoeg had Voermans daar geen antwoord op.
Natuurlijk heeft hij dat ook niet. Want FVD'ers hebben dat soort oproepen helemaal niet gedaan. Nee, wat Voermans doet is opmerkingen over "tribunalen" en "burgerlijke ongehoorzaamheid" verkrachten en vervolgens bestempelen tot "gewelddadig." Geen normaal mens die aan die twee termen geweld verbindt, maar hij doet dat wel.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Schandelijk. Goddank dat uit de antwoorden op zijn tweets blijkt dat maar heel weinig mensen nog in dat soort flauwekul trappen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten