Screenshot 2021 09 16 at 101121

-Michel Mulder- 'Het bereik van deze roverheid'

Opinieaug 21 2022, 14:59
Er doet zich een vreemd fenomeen voor in surveilance en regeltjesland Nederland. Voor de belastingplicht kan deze roverheid iedereen bereiken, maar als het om compensatie gaat dan zijn hele groepen 'onbereikbaar' voor dit Schwabinet.
Ik als - achterlijke - Nederlander denk dat het vrij simpel is, één druk op de sysyeemknop van de belastingdienst, en het is inzichtelijk hoeveel iedere Nederlander, tot ongeveer 5 cijfers achter de komma, als - steeds meer interend - fooitje ontvangt.
Geld 'schenken' aan de Nederlander ligt nogal gevoelig in de Kaagalitie. Men geeft het liever aan de Azov bataljons van Zelinsky, de Taliban, terroristische hobbyclubjes in het Midden-Oosten of iedereen die zo zielig is om zijn plaggehut te moeten ontvluchten voor een luxe verblijf in een sterrenhotel in de Nederlandse polder. Maar een eurocent schuiven in de richting van noodlijdende Nederlanders... Computer says no.
Iedere dorpsgek in de polder heeft inmiddels genoeg simplistisch verstand om te begrijpen dat het onvermogen om de Nederlander te compenseren niet ligt aan 'onbereikbaarheid,' maar simpelweg aan de onwil van Akela Kaag, die Nederlanders enkel maar aanschouwt met dedain en de vraag: wie zijn die mensen?
(Tekst gaat verder onder de oproep ons te steunen)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Als deze roverheid nog één eurocent van je tegoed heeft - of denkt tegoed te hebben - dan vinden ze je zelfs nog in een buffelhuidentent in diep, donker Mongolië. Maar wee je gebeente als jij nog geld tegoed hebt, dan verdwijn je zelfs al van de roverheidsradar als je naakt zwemt in de Hofvijver.
Misser van financiën Kaag houdt dus haar bonige vingertjes stijf op de roverheidsknip, niet omdat je bij het openen daarvan tranen in de ogen krijgt van de leegte, maar omdat wij het verkeerde kleurtje, de verkeerde naam, het verkeerde geloof, de verkeerde heterosexualiteit en het verkeerde klimaatpetje dragen.
Zei ik dat nou echt? You betcha.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten