Sigrid Kaag Minister van Financiën DJH0028

Telegraaf: 'Kaag is niet bereid de knip te trekken'

Politiekaug 21 2022, 12:00
Sigrid Kaag is volgens vrijwel alle insiders niet van zins om "de knip te trekken" om Nederlanders hulp te geven in de strijd tegen de inflatie en hun verlies aan koopkracht. Ze zou zich vooral bezighouden met "de lange termijn." Maar wacht eens even, wat blijft er over van die "lange termijn" als mensen financieel dan al geruïneerd zijn?
De Telegraaf bericht dat hoewel meerdere partijen in de Tweede Kamer willen dat de regering iets doen om de koopkracht van burgers te verbeteren, Sigrid Kaag (D66) daar eigenlijk geen trek in heeft. Zij zou namelijk vooral kijken naar "de lange termijn." Dat er op "korte termijn" miljoenen Nederlanders aan de bedelstaf worden gebracht interesseert haar niet zo. 
"We hebben ruim 6 miljard euro uitgegeven, maar het is niet genoeg," zei Kaag vrijdag toen uit cijfers van het CPB bleek dat we 7 procent aan koopkracht inleveren dit jaar als de regering niets doet. "Vreselijk" wist ze ook nog uit te kramen. En: "Nog erger dan gedacht."
Maar dat betekent dus niet dat ze iets aan wil doen. Zij kijkt naar wat de regering kan doen op de lange termijn - we hebben het dus over jaren - "om de inkomens van mensen te verbeteren." Ja, oké, er komen "’aantal pakketjes, ook voor de mensen die het heel hard nodig hebben," maar daar moeten we ons niet al te veel bij voorstellen. Want het verlies van koopkracht echt ongedaan maken kost al met al iets van 30 miljard euro. En dat is Hare Majesteit niet van plan uit te geven.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen)

Ons geld

En dat is eigenlijk wel een beetje gek. Want wie denkt deze vrouw eigenlijk dat ze is? Ze zit daar om de belangen van de Nederlandse burger te beschermen en te behartigen - en als minister van Financiën doet ze dat ook nog eens met geld dat (onder dreiging van gevangenisstraf) is afgenomen van diezelfde burger.
Dit mens doet net alsof het haar eigen geld is wat in de staatskas zit. Maar dat is volstrekt belachelijk. Het is óns geld - het is geld dat de staat van ons heeft afgepakt. Geld dat wij verdiend hebben, maar dat de staat zich zo even toeëigent onder het motto: en als je het niet 'vrijwillig' afstaat, dan halen we het zelf bij je weg, en gooien we je voor de zekerheid ook nog even in het gevang.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Als gevolg daarvan - van die houding dat het haar geld is - geeft ze het uit aan haar eigen hobby's. Oh, is er meer geld nodig voor klimaatgekte? Geen probleem! Mevrouw Kaag opent 'haar' portemonnee maar wat graag. Zijn er 'vluchtelingen' dakloos of leven ze in te drukbezette opvangcentra? Lady Kaag komt meteen in actie.
Behalve als het over de Néderlandse burger en zijn koopkracht gaat. Dan geeft Dame Kaag geen thuis, haalt ze arrogant haar neus op, snuift ze eens flink, en zegt ze: "Ik. Dacht. Het. Dus. Niet."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten