20220125 Tweede Kamer Vera Bergkamp en Pieter Omtzigt

Pieter Omtzigt ontmaskert hypocriete VVD en D66: 'Ze blokkeerden maandenlang elk debat over koopkracht!'

Politiekaug 20 2022, 14:00
Pieter Omtzigt vindt het heel mooi dat de Tweede Kamer dinsdag een debat gaat houden over, onder meer, de razendsnel dalende koopkracht van Nederlanders. Maar, stelt hij op Twitter, het is wel een enorm hypocriet gebeuren. De coalitiepartijen blokkeerden namelijk systematisch maandenlang elk verzoek tot zo'n debat. Ze gaan er nu pas mee akkoord omdat CDA'er Wopke Hoekstra publiekelijk tegen het beleid is ingegaan.
Het is eigenlijk ongelooflijk, maar de coalitiepartijen zijn dan eindelijk akkoord gegaan met een debat, onder meer over koopkracht. Zowel D66 als de VVD stemden hiermee in toen PVV-leider Geert Wilders hiertoe een verzoek indiende.
Leuk, maar heel geloofwaardig is het allemaal niet.
Dat vindt onafhankelijk Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt, die vorig jaar natuurlijk zelf het CDA verliet nadat Wopke Hoekstra hem achter de schermen en publiekelijk met een mes in de rug had gestoken.
"De regeringspartijen weigerden debatten over koopkracht en over stikstof," schrijft Omtzigt over het waanzinnig opportunisme van VVD en D66.
Maar dat is het niet alleen. Eigenlijk hebben ze nog steeds niet ingestemd met een debat over koopkracht. "Ze stemden alleen in met een debat over de uitspraken van Hoekstra over koopkracht en stikstof," legt Omtzigt uit.
Met andere woorden, D66 en VVD willen het niet over het enorme verlies van koopkracht hebben van Nederlanders en over manieren om daar iets mee te doen, maar over wat Hoekstra daarover zei en hoe zich dat verhoudt tot het officiële kabinetsbeleid en -standpunt.
Ze willen het dus maken tot een theoretisch verhaal waar niemand echt iets aan heeft - behalve D66 misschien als die partij Hoekstra wil lozen.
"Het is veel belangrijker om over de koopkracht zelf te debatteren en met oplossingen te komen," zegt Omtzigt dan ook.
(Artikel gaat door onder de promotie van onze apps)
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Ja, dat klopt. Maar dat vinden de coalitiepartijen juist een doodeng onderwerp. Zij willen de Nederlandse burger namelijk systematisch aan de bedelstaf brengen. Maar dan wel op zo'n manier dat de meerderheid van het volk dat pas doorheeft als het een voldongen feit is, en het dus te laat is. Als ze nu een inhoudelijk debat gaan voeren doorziet iedereen het straks - nou ja, iedereen behalve 25% van de bevolking; dat deel is helemaal van het padje - en dat levert voor het partijkartel een levensgevaarlijke situatie op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten