henk staghouwer 4

Pats! NPO Radio 1 opent aanval minister van Landbouw: 'Wat doet die man nou eigenlijk?'

Politiekaug 20 2022, 14:12
Bij NPO Radio 1 hebben ze ontdekt dat niet alleen Mark Rutte, Sigrid Kaag, Christianne van der Wal, Wopke Hoekstra en Rob Jetten medeverantwoordelijk zijn voor de stikstofcrisis, maar de minister van Landbouw ook. Dat is ene Henk Staghouwer. Van de ChristenUnie. Deze man is totaal afwezig. Daarom voorspelt de NPO nu dat hij het nog zwaar gaat krijgen en binnenkort vrijwel zeker gedwongen vertrekt.
Als de NPO het einde van je ministerschap voorspelt heb je het tegenwoordig wel heel bont gemaakt, want de publieke omroep is natuurlijk van, voor en door het partijkartel. Maar ChristenUnie minister van Landbouw (ennogwattes) Henk Staghouwer heeft het voor elkaar. Journalist Kees Boonman kwam namelijk langs bij NPO Radio 1 om Staghouwer, die vooral uitblinkt in afwezigheid, de maat te nemen én te voorspellen dat het binnenkort einde oefening voor hem is in de politiek.
"Het kabinet krijgt natuurlijk veel kritiek op het feit dat het kabinet niets doet," zei Boonman. Vervolgens kroop hij datzelfde kabinet in de reet. Hij zat immers bij de NPO.
"Maar je kan ook zeggen voor een deel, zeker ten aanzien van stikstof," ging Boonman namelijk verder, "en dat is misschien wel eens goed om dat te markeren, dat het kabinet een standpunt heeft ingenomen waar ik tot nu toe van het kabinet en zeker van mevrouw Van der Wal van de VVD, die daar ook in eigen kring niet iedere dag bloemen voor krijgt toegestuurd, een standpunt inneemt, een impopulair standpunt, en steeds zegt: 'Dit doel dat hebben we afgesproken, en dat gaan we doen'."
Ah ja. Dat is héél erg goed inderdaad, hoor, meneer de nepjournalist. Ze helpen een hele beroepsgroep om zeep, maar ze zijn wel standvastig.
Ja gek, dat is nou juist het probleem. Niemand die zegt dat ze niets doen wat stikstof betreft. Ze doen te veel.

Henk Staghouwer

Maar daarna werd meneer toch kritisch. Niet op het héle kabinet maar op é´´én lid ervan: de minister van Landbouw. Een ChristenUnie-politicus.
Minister Van der Wal en premier Rutte hebben, zei hoe-heet-ie, excuses aangeboden voor de manier waarop ze boeren behandeld hebben. Maar, zei Boonman, "er stond nog een mannetje daarachter. Als je je dat beeld nog herinnert. Daar stond Rutte de journalisten te woord, daar stond mevrouw Van der Wal, en dan stond er één man daarachter waarvan je dan denkt: God, wie is die man toch, wat doet hij daar?"
Nou, ging Boonman verder, "dat is de minister van Landbouw, meneer Staghouwer van de ChristenUnie. En het is goed om te onthouden dat hij niet sorry heeft gezegd. En hij heeft wél een plan gemaakt voor de boeren wat geen plan is. Dus ik ben benieuwd hoe lang hij nog op die post zit sowieso, want dat hoor je ook wel. 'Ja, wat doet hij nou eigenlijk, waar staat hij nou eigenlijk, wat doet hij nou eigenlijk?'"
(Artikel gaat door onder de promotie van onze apps)
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Ah kijk. Het ligt dus eigenlijk allemaal aan minister Staghouwer. Van dat kleine flauwekulpartijtje dat alleen maar mee mag doen omdat VVD, D66 en CDA anders niet aan een meerderheid kwamen. Een partijtje dat helemaal niets heeft in te brengen en werkelijk nul impact heeft gehad op het regeerakkoord.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten