shutterstock 1863830437

Te ranzig: 'Prinses' Beatrix koos naam 'Volkert' zelf voor haar paard... en deed dat toen Volkert van der Graaf vrijkwam

Politiekaug 20 2022, 14:49
Het is te walgelijk voor woorden, maar prinses Beatrix heeft haar nieuwe paard "Volkert" genoemd - een naam die we allemaal natuurlijk in verband brengen met de moordenaar van Pim Fortuyn. Maar dat is niet alles. Ze deed dat vrijwel op het moment dat Van der Graaf vrijkwam... en nadat op geen enkel moment dan ook de moord veroordeelde.
Eerder werd bekend dat prinses Beatrix - onze voormalige koningin - in 2014 een nieuw paard had gekregen/gekocht. Het was een groot, sterk dier. Ze was er hartstikke blij mee.
Maar de naam die ze het paard gaf was, voor een paard, behoorlijk uniek: Volkert.
Volkert? Hmm. Nou ja, misschien dat een werknemer die naam koos. Of iemand anders.
Nee. Een staflid bevestigt nu aan Story - oké, ik weet het- dat die naam gekozen is door hare jeweetwel zelf. Het was haar keuze. Zij wilde die naam.
En dat is gek. Want iedereen brengt die naam in verband met Volkert van der Graaf. Dat is de ranzige GroenLinks-extremist die Pim Fortuyn om zeep hielp (toen die voorop ging in de peilingen en vrijwel zeker Neerlands eerste homoseksuele én rechtse premier zou worden. Uiteindelijk ging die eer naar Mark Rutte zei Jan Roos onlangs ook weer in Roddelpraat).
Dat is natuurlijk al ranzig genoeg. Maar wacht. Het wordt nog viezer. Want ze gaf het paard die naam in hetzelfde jaar dat Volkert van der Graaf vrijkwam. In 2014 dus. Acht jaar geleden.
Goh, wat een toeval he?
En dat is niet alles. Zoals de Story ook duidelijk maakt heeft Beatrix in al die jaren de moord op Fortuyn op geen enkel moment dan ook veroordeeld. Ze had wel harde woorden over voor de Bijlmerramp, voor de vuurwerkramp in Enschede, en natuurlijk voor wat er in 2009 gebeurde tijdens Koninginnedag. Maar wat de moord op Fortuyn betreft heeft ze altijd in zwijgen gehuld.
Gek.
Hilarisch genoeg hebben sommige media dit goed proberen te praten door te beweren dat het een Fries paard is; bij die paarden staat de naam bij voorbaat al vast. Maar daar zijn twee grote problemen mee. Ten eerste is het niet waar. Het betreft een Gelderlander.
(Artikel gaat door onder de promotie van onze apps)
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
En ten tweede zou een Fries paard dan vrijwel zeker ook de Friese spelling krijgen, namelijk Folkert, niet Volkert. Dat je die naam in Friesland met een F speelt weet ik omdat ik a) daar vandaan kom, b) mijn pake (grootvader) zo heette, c) het mijn roepnaam was bij mijn geboorte, en d) het mijn derde officiële naam is (na Michael Peter).
Conclusie, de naam "Volkert" (met een V) is ongetwijfeld heel bewust gekozen door Beatrix. En dat zegt alles over dit mens.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten