D66 draait totaal: 'Het is niet meer nodig dat het koningspaar en Beatrix inkomstenbelasting gaan betalen'

Geen categoriedec 20 2017, 10:00
Jarenlang hamerde Pechtold erop dat de Oranjes net als iedereen "loon- en inkomstenbelasting en erfrecht" moesten gaan betalen.
Maar die tijd is niet meer. D66 zit tegenwoordig immers in de regeringscoalitie, en dat betekent dat Pechtold héél snel zijn best doet om een wit voetje te halen bij de échte machthebbers in ons land.
https://twitter.com/cafeweltschmerz/status/943368109091688448
Goed nieuws voor de Oranjes: aangezien VVD, ChristenUnie en het CDA ook tegen een wetswijziging zijn om de Oranjes belasting te laten betalen hoeven die zich nergens zorgen over te maken. Een meerderheid in de Tweede Kamer is daar nu immers op tegen. SP, PvdA en GroenLinks kunnen roepen dat ze dit heel hypocriet en vervelend vinden, maar dat maakt natuurlijk geen verschil.
Is het verrassend dat D66 deze draai maakt? Natuurlijk niet. Alexander Pechtold is feitelijk de D66-versie van Mark Rutte: principeloos tot op het bot, een opportunist pur sang. Hij is bereid om de Oranjes toch maar geen belasting te laten betalen, het referendum af te schaffen, en zich tégen plannen te keren om de gekozen burgemeester totaal in te voeren. Het maakt hem letterlijk niets uit wat hij moet doen om D66 deel te laten uitmaken van de regering.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten