De Correspondent zet de aanval in op Thierry Baudet: 'Hij is een racist!'

De Correspondent zet de aanval in op Thierry Baudet: 'Hij is een racist!'

Het vervelende is: ze hebben wel degelijk een punt. Thierry wordt te vaak gezien met onfrisse lieden.

Thierry Baudet moet het vandaag maar weer ontgelden. De Correspondent heeft een lang artikel gepubliceerd over de Forum voor Democratie-leider, waarin hij hoegenaamd ontmaskerd wordt.

Het begint met een samenvatting van een ontmoeting van Baudet met de Amerikaanse racist Jared Taylor. En ja, dat die man een racist is staat vast. Hij werd de afgelopen dagen van Twitter geband, er staan op YouTube allerlei video's van hem waarin hij de joden ervan beschuldigt een wereldwijd complot op te hebben gezet, hij spreekt regelmatig over 'rassen' (en leert mensen dat 'het blanke ras' beter is dan andere rassen), en, oh ja, hij heeft ook nog eens een boek geschreven genaamd White Identity: Racial Consciousness in the 21st century.

Op 12 oktober van dit jaar had Baudet een ontmoeting met Taylor in het Ambassade Hotel in Amsterdam. Volgens De Correspondent begon de ontmoeting met Taylor die een kopie van zijn boek op tafel legde, waarna Baudet, hij en enkele andere aanwezigen met elkaar in gesprek gingen. Over de inhoud van dat gesprek worden geen uitspraken gedaan.

Wat we wel weten is dat diezelfde Taylor twee dagen later een speech gaf bij het jaarlijks congres van Erkenbrand, een alt-rechtse beweging. Daar vertelt hij dat het "blanke ras" op het punt van uitsterven staat, dat er een opstand nodig is van blanken, dat het toelaten van immigranten "suïcidaal" is, en dat "rassenmenging" ervoor zorgt dat "blanken" wereldwijd een minderheid worden. Dat laatste is toch wat gek aangezien blanken al tijden in de minderheid zijn, maar misschien heeft niemand Taylor dat ooit uitgelegd.

Tijdens zijn toespraak in een zaaltje van het Best Western Rotterdam Airport Hotel zegt de knettergekke Taylor onder meer het volgende over het zogenaamde 'westerse altruïsme':

"Joden zijn extreem handig in het exploiteren van deze zwakte, of kracht, die wij hebben."

De Erkenbranders applaudisseren daarvoor. Dat zegt ons alles wat we willen weten over die groepering, maar De Correspondent insinueert natuurlijk dat dit ook alles zegt over Baudet. Om dat punt te maken haalt de partij nog maar een keer allerlei oude koeien uit de sloot, zoals "homeopatische verdunning" en "auto-immuunziekte" bijvoorbeeld.

Daar hebben we al lang mee gedeald, dus laten we ons maar puur bezighouden met Thierry's gesprek met Taylor en zijn mogelijke band met Erkenbrand. Wat dat laatste betreft geeft De Correspondent zelf toe dat Baudet zich er in november van dit jaar van distantieerde. Zo liet zijn woordvoerder weten dat "als deze club racistisch en antisemitisch gedachtegoed aanhangt" hij "er absoluut niets mee te maken [wil] hebben."

Zo. Dat lijkt me duidelijk genoeg... en aangezien die uitspraak van Baudets woordvoerder ná de ontmoeting met Taylor kwam kunnen we ervan uitgaan dat hij ook niets te maken wil hebben met die man. Of met zijn beweging. Met andere woorden, De Correspondent weerlegt zijn eigen aanklacht deels, wat altijd vermakelijk is.

Maar toch. Toch moet mij iets van het hart. Het simpele feit dat Baudet ontmoetingen heeft met mensen als Taylor is bijzonder problematisch. Als de berichtgeving van De Correspondent klopt mag -- nee moet -- hij zich nader verklaren. Hij en zijn team weten prima hoe het Internet werkt, en we mogen er dus vanuit gaan dat ze bij FVD wisten wat voor vlees ze in de kuip hadden. Het is mij een raadsel waarom Baudet een man als Taylor zou willen ontmoeten. En nee, 'quasi-intellectueel van gedachten wisselen' is geen goed argument. Zo'n gek als Taylor dien je niet serieus te nemen.

Dit is niet de eerste keer dat Baudet door zijn eigen acties in verband wordt gebracht met overduidelijke racisten. Wat dat betreft is er wel degelijk sprake van een patroon. Nu kan het zijn dat hij enkele 'foutjes' heeft gemaakt, daar zal ik niets van zeggen. Maar het is dan wél zaak om dit soort ontmoetingen vanaf nu te voorkomen.

Want als er nóg meer ontmoetingen plaatsvinden met bekende internationale racisten zullen we ons toch langzaam moeten gaan afvragen hoe dat toch komt en waarom hij zichzelf steeds weer in dit soort situaties plaatst.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties