12260343885 1b82d0c919 c

Stikstofminister Van der Wal 'geraakt' door uitspraken Hoekstra over stikstofdebakel

Politiekaug 19 2022, 16:00
Nu premier Rutte en minister van Financiën Sigrid Kaag de tranen net hebben gedroogd vanwege de uitspraken van CDA-leider (en BuZa-minister) Wopke Hoekstra, is de beurt aan stikstofminister Christianne van der Wal. Mevrouw is persoonlijk 'geraakt'...
Het lijkt wel alsof dit halve kabinet bestaat uit kleuterjuffen en tere zieltjes. Hoekstra wil onder het plan uit om de stikstofvermindering van 50 procent al in 2030 gerealiseerd te hebben. 'Niet te veel, maar wel te snel', is inmiddels zijn conclusie.
Premier Rutte hield het voor de camera professioneel en had "staatsrechtelijk een vraagteken" bij de uitspraken van Hoekstra, maar verbindt daar verder (vooralsnog) geen consequenties aan. Kaag vond de opmerkingen "uiterst opmerkelijk", maar we mogen wel aannemen dat ze kookt vanbinnen.
Stikstofminister Christianne van der Wal daarentegen maakt het wel héél erg bont! Moet je toch eens lezen:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Het gaat hier om een kil 'spreadsheet-dossier'. Dat de boeren hier emotioneel op reageren is volkomen begrijpelijk. Maar dat mevrouw emotioneel wordt omdat Hoekstra het plan niet meer ziet zitten? Dat is toch wel héél raar. Sterker nog, dan ben je niet eens professioneel meer. Dit is een beetje als een accountant die begint te huilen omdat z'n collega heeft gezegd dat z'n berekeningen anders moeten.
Dat klinkt te achterlijk om waar te zijn en waarschijnlijk is het dat ook. Maar het alternatief is dan nét zo dom! Van der Wal probeert met de 'emokaart' Hoekstra tot de orde te roepen. Hoekstra, die deze uitspraken natuurlijk deed om z'n partij te redden en zieltjes te winnen. Het gaat hier dus om een puur politieke manoeuvre, die Van der Wal tegen probeert te gaan met een pruillipje en een beroep op collegialiteit.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Als iemand om zoiets onzinnigs al zó in de emotie schiet, dan ben je toch totaal ongeschikt als minister? Maar goed, er zijn wel meer ministers ongeschikt...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten