Kijktip! Pancras Pouw: 'Globalisering is de doodsteek voor het zelfstandig MKB.'

Economieaug 18 2022, 15:52
Sinds maart 2020 schieten alternatieve opiniekanalen als paddenstoelen uit de grond op Youtube. Op het Youtube kanaal van Ad Verbrugge De Nieuwe Wereld zijn veel interessante interviews te zien. Deze week ging Ad Verbrugge in gesprek met Pancras Pouw, oprichter en voorzitter van Be United en bestuurslid van Coronaclaim.nl, over het coronabeleid en de heikele positie van het MKB.  “Globalisering is de doodsteek voor het MKB over de hele wereld', aldus Pancras Pouw.
Toen recent bekend werd dat werkgevers organisatie VNO-NCW pleit voor een opname van de coronapas in de coronawet, werd één ding duidelijk voor beUnited voorzitter Pancras Pouw: dit is geen organisatie die de belangen van Mkb’ers behartigt. In een sector waar alles draait om persoonlijk contact met personeel en klant is geen plek voor een dergelijk instrument, vooral wanneer de werking ervan nog altijd niet is vastgesteld. “Er speelt wat anders,” aldus Pouw. “Europa wil dat iedereen aan de coronapas gaat.”
Daarom is het belangrijker dan ooit dat het MKB zich gaat verenigen. Als drijver van werkgelegenheid en innovatie speelt het MKB een cruciale rol in de economie. Als zelfstandige ondernemers zijn Mkb’ers echter te slecht georganiseerd om een vuist te maken tegen mondiaal opererende bedrijven en instituties: “BeUnited wil naar een wereld waarin multinationals minder dominant zijn. Anders houd je geen samenleving over,” volgens Pouw. In gesprek met Ad Verbrugge weidt hij uit over zijn alternatieve visie voor het MKB.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
VNO-NCW behartigd inderdaad niet het MKB belang in Nederland. Dat doet MKB-Nederland ook niet helaas. Die loopt als een slaafshondje achter VNO-NCW aan. Daarom is het heel interessant om dit interview tussen Verbrugge en Pouw te kijken over zijn alternatieve visie voor het MKB..
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten