kaagje

Kaag komt met zure boodschap: 'We moeten beseffen dat we samen stukje armer zullen worden'

Politiekjul 11 2022, 19:00
Miljarden euro's voor klimaatverandering, stikstofproblematiek en de energietransitie. Daar kan niet aan getornd worden. En voor alle burgers en bedrijven die het nu al lastig hebben en het straks nog lastiger krijgen, zegt minister van Financiën Sigrid Kaag het volgende: "We moeten beseffen dat we collectief een stukje armer zullen worden."
Van compensatie voor koopkrachtverlies was al nauwelijks sprake en als het aan Kaag ligt zal dat ook zo blijven. Door de inflatie wordt alles duurder en dat betekent dat u aan uw lot zult worden overgelaten, Kaag zegt: "Het continu willen of kunnen compenseren is gewoon niet mogelijk, is financieel niet houdbaar."
'Gelukkig' vindt ze wel dat er continu aandacht uit zal moeten gaan naar de groep mensen die nu al moeilijk rond kunnen komen. Maar daar blijft het dan ook bij, een plan heeft Kaag namelijk niet. Of nou ja (via RTL Nieuws): "We moeten eerst kijken wat er verder nog op ons afkomt." Het is wel duidelijk dat het alleen bij kijken blijft.
Kennelijk leeft Sigrid Kaag in de waan dat het merendeel van de arme mensen in Nederland een kostenstijging van meer dan tien procent wel gewoon kan verkroppen. En dat die hoge inflatie samenvalt in dezelfde periode als de waanzinnig dure klimaat- en stikstofplannen van het kabinet zijn afgesproken, dat is dan maar zo. 'Afspraak is afspraak', zegt Kaag dan.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
En zo rommelt dit kabinet ons wéér verder een crisis in. Het feit dat die inflatie niet zomaar omlaag zou gaan was ook bij het ministerie van Financiën al maanden bekend. Maar wat doet Kaag? Niets, het 'aankijken', afwachten, geen plan maken en hopen dat het uiteindelijk allemaal toch nog mee zal vallen. Als er één crisis is die de burger, samenleving en hele landen direct en keihard raakt, dan is het wel een onderklasse die niet meer rond kan komen. Tel daar ook nog belachelijke uitgaven bij op van een overheid die sowieso al met miljarden loopt te smijten en je krijgt een héle ontevreden groep burgers. Maar goed, dat moeten ze kennelijk maar gewoon accepteren!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten