shutterstock 184007108

Klimaatpredikant Diederik Samsom: 'Afgelopen 40 jaar waren energie en voedsel te goedkoop'

Politiekapr 04 2022, 15:26
Frans Timmermans krijgt hulp van zijn rechterhand bij het verkondigen van het klimaatgospel. Diederik Samsom bereidt ons voor op het idee dat we de komende jaren meer zullen moeten gaan betalen voor energie en voedsel, want 'die waren de afgelopen 40 jaar toch al veel te goedkoop'.
Diederik Samsom pretendeert een haast heldhaftige daad te verrichten door iets te zeggen dat geen ander openlijk durft toe te geven: 'we hebben de afgelopen 40 jaar veel te goedkoop kunnen leven en energie en voedsel moeten juist duurder worden', om ons klimaat te redden natuurlijk.
[video width="640" height="360" mp4="https://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2022/04/Samsom.mp4"][/video]
Je zou denken dat iedereen in een machtspositie binnen de EU nu wel even pas op de plaats zou maken als het aankomt op ambitieuze en dure projecten, maar nee hoor. Diederik Samsom negeert vrolijk alle economische vooruitzichten en wil de burger nóg meer gaan straffen, 'want anders gaan we allemaal dood door het klimaat'.
Met zo'n 12 procent inflatie en enorme kosten voor de overstap naar duurzame energie, komt meneer u doodleuk vertellen dat er nog wel wat extra belasting kan worden geheven op energie en voedsel, want de vorige generatie leefde naar zijn maatstaven te goedkoop.
Geen woord over China, India of de Verenigde Staten. Samsom richt zich op zijn eigen stukje aarde, wil dat helemaal kapot belasten of inkrimpen en hoopt vervolgens dat de rest van de wereld dit 'goede voorbeeld' zal volgen. Het is eerder een signaal voor de rest van de wereld om nog eens héél goed na te denken over de overstap naar 'duurzaamheid'.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het is bij voorstanders van een radicaal klimaatbeleid nooit zo dat ze het beleid of de markt goed kunnen inrichten of met innovatieve middelen komen om de wereld te redden. De boodschap komt altijd neer op 'u moet meer betalen en het gaat flink pijn doen'. Dit komt dan van dezelfde types die biomassacentrales in het leven hebben geroepen en nog altijd tegen kernenergie zijn. En bij die laatste letten ze dan ineens wél op de prijs.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten